x
Ukendt Under Andet Navn: Glade Dage I St. Vemod

Ukendt Under Andet Navn
Glade Dage I St. Vemod

Ukendt Under Andet Navn: Glade Dage I St. Vemod

GAFFA

Album / Ukendt
Udgivelse D. 03.04.2014
Anmeldt af
Jan Opstrup Poulsen

Det er den minimalistiske tilgang og monotoniens gentagelse, der drejer sangene på Ukendt Under Andet Navns første fuldlængde-album. På Glade Dage I St. Vemod bevæger Henrik Olesen sig langt væk fra Olesen-Olesens klassiske sangskriverrepertoire. Det er små elektronisk udspændte sange, der har en lidt altmodisch tone over sig, og som sangskriveren selv betegner som en slags kraut-pop.

Tilløbet skete på det forrige ep-udspil Ekskursion, hvor Henrik Olesen med held havde allieret sig med Troels Bech, som også medvirker på Glade Dage I St. Vemod. Denne gang er der tillagt et stramt lineært musikalsk anslag, der folder sig smukt ud i den hypnotiske Et Spor Af Lyd. Sangene finder ubesværet deres helt egen vægtløse tilstand, men har det med at føre det monotone ud på et overdrev, hvor en række instrumentale numre mere nærmere sig stilstand.

Faktisk bliver albummets eneste ikke elektroniske sang Drømmen Om Et Liv det mest opløftende udslag på et album, der i den instrumentale afdeling lyder som hedengangne Kliché på valium.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA