x
M. C. Hansen: Spot Festival, Caféscenen, Aarhus

M. C. Hansen, Spot Festival, Caféscenen, Aarhus

M. C. Hansen: Spot Festival, Caféscenen, Aarhus

Anmeldt af Espen Strunk | GAFFA

Misforståelserne synes at flokkes omkring den jyske sanger/sangskriver M. C. Hansen, og lad det bare være sagt, at jeg - blandt andet - er i byen for at rydde dem af vejen denne fredag eftermiddag. De rent fonetiske allusioner til halvfemser-fænomenet M.C. Hammer forvirrer, men det stopper ikke her:

"Er det ikke sådan noget gammelmandsblues?," spurgte en kollega, da jeg nævnte mandens showcase på årets Spot Festival forleden. Og for nylig gjorde et par eftermiddagsværter på en større radiostation sig lystige over, hvad der mon gemte sig bag navnet "M. C. Hansen." 

Det er ellers simpelt nok: Helt uden hipsterfaktor og iført tætsiddende denimtøj og højt hår viser M.C. sig i eftermiddag først og fremmest som en rutineret musiker, som naturligvis ikke bliver dårligere af at blive akkompagneret at et tæt, lille band som blandt andet inkluderer veteranen Uffe Steen - ja, ham - på decideret virtuos leadguitar.
 
Uden hipsterfaktor
 
Vi sejler rundt i den genresuppe, man gerne benævner "americana" - idet M. C. i eftermiddag præsenterer et udvalg af sine engelsksprogede folksange med stænk af talking blues, ragtime og gospel. I dag flot kulminerende i den Stanley Brothers-reminiscente finale "May the Sins of the Fathers Show You the Way," hvor den svenske kollega Sofia Talvik træder til. 
 
"Det her er vores 'We Are the World'-øjeblik.....vores "I Shall Be Released"-stund. Sådan en skal man have...," som Hansen indforstået bemærker til det lille publikum, der har samlet sig om Musikhusets Caféscene.
 
Rent lyrisk kommer vi omkring både floden som poetisk motiv, et guldgraver-epos og en veldrejet sang om en far, som sidder og forsøger at finde ordene til en festsang til sin datter: "Not a very good song / it's not a very long one / and someone else wrote the melody." Det er gode, snarere end egentlig storartede, sange - som til gengæld leveres af en glimrende sanger, som læner sig op ad samme uforcerede inderlighed som forbilledet Townes Van Zandt. Overbevisende.
 
Fredagens koncert med M. C. Hansen var den første af seks koncerter på årets Spot Festival afviklet under overskriften 'Spot on Folk' og præsenteret i samarbejde med ROSA-Folk.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA