x
Psyched Up Janis: The Oxygen Blast

Psyched Up Janis
The Oxygen Blast

Psyched Up Janis: The Oxygen Blast

GAFFA

Album / Egen Udgivelse
Udgivelse D. 01.05.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

I anledning af 20-års jubilæet for Swell er Sune Wagner og Jakob Jørgensen som bekendt på vejen igen som Psyched Up Janis. Til koncerterne kan man få fat i albummet The Oxygen Blast, der indeholder en række uudgivne numre fra tiden omkring netop Swell – om end flere af sangene tidligere har set dagens lys i forskellige afskygninger. Og hvilke sange!

Her er tale om en veritabel tidsrejste tilbage til dengang, de unge blev betegnet "generation X", man havde T-shirt uden på den langærmede, og enhver rask knægt havde idolplakater med Cobain, Vedder og Cornell på teenageværelset. The Oxygen Blast er et perfekt akkompagnement til Swell. Sangene rammer i stort omfang samme ånd, og det er den tungere udgave af Psyched Up Janis, vi har at gøre med her.

Der er overskud på kontoen med ungdommelig energi, og den får ikke for lidt med distortede vræl fra guitaren, tung bas, hektiske trommer og ikke mindst en Wagner-vokal, der ikke kun er følsom, men som også flere gange presses til det yderste. Lyt bare til formidabelt hæsblæsende Capricious & Cold, der i den grad må have kaldt på en Vicks Blue efter endt indspilning. 

De 12 numre (13 på cd'en) emmer af solid støj og Sune Wagners allerede dengang tydeligt veludviklede fornemmelse for stærk sangskrivning. Samtidig sætter den en tyk streg under, at Psyched Up Janis i de tidlige dage var den af grupperne fra den populært såkaldt "grønne bølge", der smagte mest af rendyrket grunge.

The Oxygen Blast er et mere end kærkomment genhør med et af tidens bedste danske rockbands, og skulle det gå hen være sidste Psyched Up Janis-udgivelse nogensinde, er det absolut et værdigt appendix.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA