x
The Raveonettes: Pe'ahi

The Raveonettes
Pe'ahi

The Raveonettes: Pe'ahi

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 22.07.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Tidligere på året kunne man høre The Raveonettes fortolke The Doors' dystre klassiker The End, og noget tyder på, at Morrison og co. ikke helt har sluppet taget i Sune og Sharin, for med en indledning, der giver associationer til endnu et Doors-nummer, Break On Through (To The Other Side) blæses underskønne Endless Sleeper og dermed The Raveonettes' ottende album, Pe'ahi, i gang. Og der er tale om en veritabel tropestorm med vidunderligt fræsende guitardrøn, drømmende melodier, knitrende støj og honningsøde harmonier og hooks, der sætter sig fast som kælne modhager i øregangene.

Sideløbende med Psyched Up Janis' tilbagevenden til landevejen og en guitar-tjans i Steen Jørgensens live-band har evigt arbejdsomme Sune Wagner sammen med sin bedre musikalske halvdel, Sharin Foo, tilbragt en del tid i Californien, hvor de har brygget på Pe'ahi, og at Wagner har spredt sit musikalske fokus, er på ingen måde gået ud over kvaliteten af Raveonettes' materiale – snarere tværtimod – og den dynamiske duo mere end lever op til den flotte forgænger, Observator.

Det er som om, Sune har en direkte pipeline til en eller anden form for uudtømmelig sangskriverskattekiste, for vi snakker høj klasse fra saftigt støjende Endless Sleeper til dystert dragende Summer EndsPe'ahi, der sagtens kan ses som en foreløbig kulmination på Raveonettes' virke. Verdensherredømmet burde tage fart fra nu af, hvis der er nogen retfærdighed til.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA