x
Christian Hjelm : Vaskeægte

Christian Hjelm
Vaskeægte

Christian Hjelm : Vaskeægte

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 25.08.2014
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Der er dømt ren Kim Larsen i åbningsnummeret på Christian Hjelms andet album i eget navn. De Sidste kunne med diktion, virkemidler ("uuh uuh" og "ba ba dada") og melodi in mente lige såvel have hørt hjemme på en af den nikotinglade nationalskjalds plader – og Larsens tæft for træfsikre melodier er den tidligere Figurines-frontmand tydeligvis også i besiddelse af. Også selvom det rimeligvis langtfra er alle numre, der kalder på associationen.

Vaskeægte er i sin enkelhed en samling overordentligt fine dansksprogede popsange, hvor de fineste stunder, som blandt andet tæller de stærke og nærmest afhængighedsskabende I Disse Dage, førnævnte De Sidste og Tiden, uden problemer kunne finde vej til højskolesangbogen, mens mindre mindeværdige stunder og mere jævne præstationer som Det Var Det, Lidt Endnu og Hit trækker det samlede indtryk en kende nedad. Men ikke meget, for det er virkelig en gedigen omgang, vi har med at gøre.

Hjelms karakteristiske vokal bærer flot sangene hjem, og mellem de mange memorable melodier er der også dømt skæv legesyge og et overordnet lifligt og organisk lydunivers, der er både behageligt og betagende at befinde sig i. Efter alt at dømme er Hjelm ved at cementere sig som en af de tunge drenge på den danske sangskriverscene. Så håber vi bare på lidt kortere mellem snapsene på treeren.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA