x
Gorm Bull: Huskekager

Gorm Bull
Huskekager

Gorm Bull: Huskekager

GAFFA

Album / Off the Records
Udgivelse D. 21.08.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Han er manden, som forsynede håndboldpigerne med slagsangen Danmarks jernhårde ladies og han har to gange stillet op til dansk Melodi Grand Prix. Og nu debuterer 45-årige Bull så med et album, som efter eget udsagn har været halvandet årti undervejs.

Og mens poesien sjældent er helt oppe og ramme loftet ('jeg er universets strejfer') er det en fin debut præget af stilfærdigt solid musikalitet fra et kompetent backingband - med blandt andre Palle Hjort - som klæder fine små sange som Hvem har egentlig givet dig lov, Himmelens vagabonder og (især) Gid du må blive lykkelig på.

Pladens hverdagspoetiske, dansksprogede tekster vokser ud af den provinsrealistiske tradition, som bragede ind i mainstreamen med Olsen, Lilholt og Madsen i firserne: "Jeg er lige drejet af ved Nørre Aaby / jeg vil hjem (...) jeg savner mine skønne gamle venner / og imorgen skal jeg ned og have ordnet tænder / Jeg vil hjem."

Den genre har faktisk ikke så få repræsentanter, det geografiske områdes udstrækning taget i betragtning, og mens denne anmelder måske kun er mådeligt imponeret over Huskekagers tekstunivers, er der unægteligt her tale om en helstøbt og professionel musikalsk omgang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA