x
Where Did Nora Go: Shimmer

Where Did Nora Go
Shimmer

Where Did Nora Go: Shimmer

GAFFA

Album / G Records
Udgivelse D. 21.09.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Der skal ikke så lidt til for at skille sig ud i den massive mængde ny musik, der kommer ud, alene herhjemme – men cellisten og sangeren Astrid Nora formåede det faktisk med sidste års debut under det Ibsen-inspirerede alias Where Did Nora Go.

Nu er Nora så tilbage med nyt album, som lægger sig i klar, musikalsk forlængelse af debutens stemningsfuld dystre atmosfære med celloen og den karakteristiske, mørke stemme i centrum. Der føjes nye lag til produktionen – hør bare flot udfoldede Through Fire – her, hvor største mangelvare måske (og som det så ofte er tilfældet) er de egentlige store, mindeværdige sange. Hvor debuten havde tilnærmelsesvise ørehængere i for eksempel Please Pleaser og Sister of the Dark, er Shimmer i endnu mere udpræget grad end sin forgænger et stemningsfuldt, sonisk bagtæppe snarere end en stærk samling sange som sådan.

Man kan synes, hvad man vil om de småprætentiøse – men heller ikke helt uinteressante – tekster; mere indiskutabel er den musikalske finesse, der her leveres af blandt andre Under Byens Morten Svenstrup, harpenisten Lillian Törnqvist og allestedsnærværende Henrik Marstal.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA