x
Ankerstjerne: For Os

Ankerstjerne
For Os

Ankerstjerne: For Os

GAFFA

Album / ArtPeople
Udgivelse D. 23.02.2015
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Ankerstjernes andet album starter ud med titel-tracket For Os, der fungerer som en art introduktion, hvor Ankerstjerne tilegner pladen sine venner og familie og sætter budskabet for dette album på spidsen; Ankerstjerne mener, at der er gået inflation i sangenes såkaldte ærlighed om kærlighed, og derfor vender han nu tilbage til rødderne, opvæksten og "the real thug life" i forstadsbyen Hundige.

Den røde tråd på albummet befinder sig altså i Ankerstjernes tekster, som alle tager udgangspunkt i et tilbageblik på den, han var og hvor han kommer fra, på godt og ondt. Og det er klart albummets styrke, for Ankerstjerne er en fremragende historiefortæller, der formår at gøre sine tekster både personlige og interessante at lytte til. Bevares, jo jo, der er også tekster, som behandler efterhånden velgranskede emner om vejen til berømmelse og drømmene om at se sit navn stå i neonlys (Nik & Jay, anyone?), men Ankerstjerne kan også mere end det. På nummeret Lille Hjerte får vi en ung mands fortælling om angsten og frygten ved at blive far, og på De Første Kærester hører vi Ankerstjerne undskylde til sin eks-kæreste for at være et røvhul, der lod hans livs kærlighed forsvinde, da berømmelsen trådte ind i hans liv.

Burhan G er co-writer og producer på de fleste af numrene, og det skinner tydeligt igennem på pladens sound og sangenes omkvæd. Det er en lyd, vi har hørt mange gange før, det er genkendeligt, men hey, det virker jo. Hvad der til gengæld kan undre en hel del er valget af samples fra TV-2s De Første Kærester På Månen og Christian Brøns' Du Kan Gøre Hvad Du Vil. Når man nu ved, at Ankerstjerne er én af de mest afspillede komponister i Danmark og i sandhed kan finde ud at skrive et hit, (han har fx haft fingrene i hele Seebachs bagkatalog), virker det virkelig underligt, at han vælger at låne omkvæd fra to andre artister. Man må næsten gå ud fra, at det må være, fordi han har et personligt forhold til de numre, for musikalsk giver det ikke meget mening. Faktisk er det bare enormt irriterende og ærgerligt. Ankerstjerne står klart skarpest, når han bare er sig selv, ikke kun i sit tekstunivers, men så sandelig også i sin sangskrivning.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA