x
Asbjørn: Pseudo Visions

Asbjørn
Pseudo Visions

Asbjørn: Pseudo Visions

GAFFA

Album / Body Of Work
Udgivelse D. 16.03.2015
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Det unge talent Asbjørn debuterede allerede som 19-årig tilbage i 2012, men først nu hører vi endelig nyt fra ham igen som solist. Som sidst er albummet skabt i tæt samarbejde med producer Jonas Tranberg og fortsætter derfor naturligt videre ud ad den musikalske tråd, de to tidligere har vævet sammen.

Det betegnes electro-pop, men kræver langt mere af lytteren end de sædvanlige mainstream hits i radioen. Asbjørns musik er original og kompleks pop, pakket ind i en lang række nuancerede lyd-lag bestående af beats og synths fra Tranbergs side. Det er musik, som forlanger en række gennemlytninger for at blive forstået fuldstændigt, men hvis musikken så rammer én, går den til gengæld direkte i hjertekulen. Eksempelvis på åbningsnummeret Scandinavian Love, der ganske rammende beskriver Asbjørn som en mandlig pendant til sine nordiske kollegaer Robyn og Lykke Li. Sidstnævnte har også meldt sig som fan af andet track Brotherhood, med ganske god grund, da det hurtigt fanger med sit catchy fløjte-hook. Interessant er også nummeret Moonia, med sit svævende og repeterende kor, eller The Love You Have, der leger med en asiatisk-inspireret brug af den pentatoniske skala.

I sidste ende er Asbjørns musik dog så personlig, at det nok er dybt individuelt, om man som lytter bliver fanget helt ind i hans univers eller ej. Jeg var der, men dog ikke hundrede procent.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA