x
Turboweekend: Share My Thunder

Turboweekend
Share My Thunder

Turboweekend: Share My Thunder

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 30.03.2015
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

På karrierens fjerde album træder Turboweekend endnu et skridt frem med et lille twist og introducerer guitarinstrumentet i deres lydunivers. Nu skal fans dog ikke forfærde, for selvom bandet sidste år fortalte, at de søgte inspiration i den musik, de er opvokset med såsom grunge, er de altså ikke blevet til Nirvana i mellemtiden.

Turboweekend lyder stadigvæk som Turboweekend, men guitaren tilføjer utvivlsomt et ekstra lag. Den er som oftest badet i ekko eller rumklang og passer således godt ind i bandets blå elektropop, hvad end den har en bærende rolle eller ornamenterer Silas Bjerregaards genkendelige vokal.

Share My Thunder kommer stærkt fra land med Asking For More, Disco to Disco og Moving On. Sjældent er melankolien gået mere i dansefødderne end på disse tre. De er ligesom singlen Miles and Miles klassisk Turboweekend.

I den eftertænksomme Levitate får guitaren endelig lov til at stå i centrum som bærende element til stor effekt. Den lidt dystre Party on the Edge of the World lyder som en bekendelse fra en søvnløs sjæls mørke, mens den underskønne Good Luck in Barcelona tegner sig som albummets mest storladne øjeblik i stærk konkurrence med titelnummeret, hvor coda nærmest minder om Joy Division med Peter Hook på bas.

Share My Thunder har rigeligt med ånderum, og det er er en samling stærke, velproducerede sange, vi bliver budt på. Et igen mere modent Turboweekend udvider deres rammer, mens de bevarer den gode popmelodi, som hurtigt fæstner sig i hjernens rodnet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA