x
Michael Wiehe, Totta Näslund & Ebba Forsberg: En Dubbel Dylan På Svenska

Michael Wiehe, Totta Näslund & Ebba Forsberg
En Dubbel Dylan På Svenska

Michael Wiehe, Totta Näslund & Ebba Forsberg: En Dubbel Dylan På Svenska

GAFFA

Album / Parlophone Records
Udgivelse D. 16.03.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

For nylig kunne man opleve den sympatiske, svenske troubadur Wiehe som central kilde i den fremragende film Tusen Bitar om den afdøde kollega Björn Afzelius. Nu er Wiehe så aktuel med et dobbeltalbum i eget navn, hvor han – ligesom vor egen Steffen Brandt for nogle år siden – har kastet sig ud i den langtfra uproblematiske opgave at oversætte en række Dylan-sange til sit modersmål.

Det har Wiehe gjort flere gange gennem karrieren, og der er således ikke som sådan noget overraskende over, at han nu udsender hele 33 stk. – spændende fra tidlige ting som Only a Hobo (Bara en Hemlös) til Time Out of Mind-skæringen To Make You Feel My Love (För Att Jag Älskar Dej). 

Under alle omstændigheder fungerer det faktisk: Det høres, at der ligger et langt (musiker-)livs kendskab og kærlighed til Dylan bag disse indspilninger. Arrangementerne er tilbagelænet rustikke, brodersmålet viser sig fra sin uomstvisteligt poetiske side i de ikke alt for ordrette oversættelser, og der er en naturlig, klangfuld autoritet over Wiehes sangforedrag. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA