x
De Dødelige: Oplev

De Dødelige
Oplev

De Dødelige: Oplev

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 23.03.2015
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Efter De Dødeliges fremragende debut-ep Opdag i 2014 er duoen nu tilbage med deres anden ep indeholdende fem helt nye numre. Den musikalske stil fortsætter gudskelov ufortrødent med Oplev, og man får som lytter en klar fornemmelse af, at De Dødelige meget tidligt i deres levetid har fundet deres egen, unikke musikalske identitet.

De to herrer har en skarp fingerspitzgefühl for at skabe storslåede popnumre iklædt en tung, melankolsk sindstilstand, der gennemsyrer både akkorder, lyrik og sound. Her skabes popmusik med intelligens og store tanker bag. I hjertet af musikken står forsanger Andreas Ringbloms fløjsbløde vokal, der ubesværet flyver rundt i både de høje og lave registre i producer Ulrik Schultz sfæriske univers.

Oplev karakteriseres af de to som værende mere lys og positiv end forgængeren, og det er ikke ramt helt ved siden af. For det brede publikum er numre som 5 Glas og Vi Drømmer klart mere imødekommende og "klassisk poppede", men personligt er jeg mest forelsket i De Dødelige, når de går den melankolske linje helt ud. Det ændrer dog ikke ved det faktum, at drengene endnu engang har begået en glimrende ep.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA