x
Pale Blue: The Past We Leave Behind

Pale Blue
The Past We Leave Behind

Pale Blue: The Past We Leave Behind

GAFFA

Album / Captured Tracks
Udgivelse D. 13.04.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Bagmanden i Pale Blue er Mike Simonetti, som i øvrigt ikke er i familie med Goblins Claudio Simonetti, men på The Past We Leave Behind spiller Elizabeth Wights luftige vokal også en central rolle. De fleste numre er nemlig bygget op netop omkring denne vokal, over en bund af arpeggiosynthesizere og akkordflader, let prikkende bas og techno-rytmik.

Stemningen bevæger sig typisk imellem elementer af minimal-techno, ambient, dreampop og noget, der trækker i retning af new age. Selvom der på flere numre er technorytmik, så er det hele holdt mere i den drømmende og svævende afdeling end i den hårdtslående og aggressive. Sine steder kan musikken måske således godt minde lidt om tidlig Grimes.

Visse numre er nok lidt for lange og med lidt vel megen dreampop-svæven, men der arbejdes også godt med melodier, måske især på de afsluttende Embrace og One Last Thing, som begge, i mine ører, fungerer ret godt. Jeg kvitterer med fire fuldfede stjerner herfra, og med en anbefaling til dem, der måtte være til dreampop, ambient, chillout, synth og lignende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA