x
Roxette: Store Scene, Jelling Musikfestival

Roxette, Store Scene, Jelling Musikfestival

Roxette: Store Scene, Jelling Musikfestival

Anmeldt af Troels Frøkjær | GAFFA

56-årige Marie Fredriksson, den ene halvdel af Roxsette-duoen, blev forsigtigt hjulpet på scenen og støttet over til sin lave stol på scenekanten, hvor hun sad resten af koncerten og lignede en syg og kraftløs person. Foran sig havde hun en varmekanon, som blev udskiftet og tilset med jævne mellemrum, som man tilser plejekrævende patienter. Stemmen var væk, det samme var gløden. Det var absurd. Der blev intet sagt om, hvorfor Marie sad ned, men i 2002 blev Marie Frederiksson opereret for kræft, og rask var hun i alt fald ikke. Hun var helt klædt i sort.

 

Roxette er død

På den anden side havde vi Per Gessle, som var klædt ud og opførte sig som en overgearet teenager helt i hvidt og med ekstrem meget øjenskygge og makeup, som en Cliff Richard, der nægter at ligne en på over 25. Duoen manglede tilsyneladende helt jordforbindelse, og koncerten burde aldrig være booket eller gennemført.

- Sorry folks, men Roxette er død. Der er ikke mere liv tilbage. Det vi som publikum overværede lørdag aften, som festivalens såkaldte hovednavn, var uværdigt for alle.

Allertydeligst blev det udstillet midt i koncerten, hvor Marie Frederiksson sammen med sin korpige sang alene, mens denne spillede keyboard på balladen "Watercolors in the Rain." Det var dybt tragisk at overvære. På alle måder trist og sølle. Hvorfor skulle 40.000 feststemte mennesker udsættes for dette? Hvorfor skulle Marie Frederiksson?

 

Manglende dømmekraft

Publikum sang med på de største hits som "The Look," "Dressed for Success" og "Listen to Your Heart", men der var ingen "Joyride" over sceancen overhovedet. På ærmet af Per Gessles hvid skjorte stod med store bogstaver "PER", så vi ikke kom til at forveksle ham og Marie. Det var en ufrivillig joke.

Per Gessle var i tvivl om, hvorvidt han skulle tale til os på engelsk eller svensk. Ingen et bevis på hans manglende dømmekraft. Hvilken planet befandt han sig mon på? Det blev til engelsk, for som han sagde, ellers kunne bandet ikke forstå, hvad han sagde ... øh?

Roxette har solgt 75 millioner plader og haft et utal af pophits. Alene "Joyride"-albummet fra 1991 solgte i 11 millioner eksemplarer. De er ikke langt fra at tangere ABBAs enorme poprekorder og leverede gennem mange år gedigne pophits på samlebånd, så der er masser af fine minder at tage vare på.

 

Pretty Woman

Roxettes egen tekst fra filmklassikeren "Pretty Woman" passede kun alt for godt til det, vi oplevede: "It must have been love, but it's over now. It must have been good but we lost it somehow."

Koncerten sluttede med den fine popsang "Joyride", spillet uden glæde, mens vi skyndte os over til Johnny Madsen i teltet for at forsøge at finde noget ægte oven på denne oppustede skandale, som vi vist alle sammen hurtigst muligt ønskede at lægge bag os.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA