x
Refused: Freedom

Refused
Freedom

Refused: Freedom

GAFFA

Album / Universal Music
Udgivelse D. 30.06.2015
Anmeldt af
Keld Rud

Det kan være svært at vide, hvad man kan forvente af et comeback-album fra det svenske genforenede hardcore-band Refused. Da de eksisterede i halvfemserne, udgav de tre album. De første to indeholdt hidsig og potent hardcore, mens det sidste, The Shape of Punk to Come, sprængte rammerne for hardcoren, som den så ud på daværende tidspunkt.

Bandets fjerde album, Freedom, lægger ud med Elektra, der rider på et sejt labyrintisk riff, mens Old Friends/New War er bygget op omkring et kæmpe backbeat, der bliver fulgt af akustiske guitarer og abrupte lydfragmenter. Det bliver hurtigt tydeligt, at Freedom ikke blot er en kopi af The Shape of Punk to Come. Det er en videreudvikling.

Som lytter oplever man samme tøjleløse fantasi. Men Refused har formået at skabe nye numre med et væld af nye idéer. Freedom byder på mange særprægede rytmer placeret i usædvanlige kontekster med et kæmpe overskud er spændende lyde. Jeg behøver næppe sige, at dette er yderst overbevisende comeback, der samtidig også er blandt årets bedste udspil hidtil.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA