x
Joey Bada$$: Tinderbox, Yellow Stage

Joey Bada$$, Tinderbox, Yellow Stage

Joey Bada$$: Tinderbox, Yellow Stage

Anmeldt af Philip Bidstrup | GAFFA

Jo-Vaughn Virginie Scott – Joey Bada$$. Den kun 20-årige rapper lagde lørdag vejen forbi Tusindårsskoven under sin "World Domination Tour". Og han dominerede Gul Scene med bar mave og guldkæder.

Joey Badass tweetede tidligere i dag: "Denmark #tinderboxfestival. Bring the pack for me if you love me". Og mange elskede ham. Der var nok ikke så mange mennesker, som han havde håbet på, men de, der var i tørvejr under teltdugen, havde en fest. I hvert fald de forreste.

Når man kiggede hen over de forreste rækker, var det som at se en af de studentervogne, der kører rundt i disse dage. Studenterhuerne var godt nok byttet ud med bøllehatte og snapback-kasketter. Kasketterne vendt 180 grader, selvfølgelig. Men festen var lige så stor.

Brooklyn-Bada$$

Konferencier Thomas Skov præsenterede Bada$$ ved at sige, at den grimme ælling kunne "rappe", så nu skulle vi høre noget "rap". Men Joey Bada$$ er ikke historien om den grimme ælling. Han blev nemlig allerede opdaget som 15-årig, da han lagde en freestyle-video på YouTube og kort efter blev kontaktet af BIG K.R.I.T. og Smoke DZA.

Joey Bada$$ er født og opvokset i Brooklyn, New York. Han er kendt for sin tilbagelænede old-school-90'er-stil med store armbevægelser. Det skinnede igennem, da han stod på scenen. Både hans flow og lyrik er overlegen, men han havde en modstander, han ikke fik besejret. Lyden. Den gjorde desværre, at hverken lyrik eller flow kom 100 % til sin ret.

I begyndelsen af året udgav Joey Bada$$ sit anmelderroste debutalbum, "B4.DA.$$", efter flere mixtapes. Og på Tinderbox var både nyt og gammelt på listen over numre, den unge rapper spyttede ud. "Paper Trail$", "Christ Conscious" og "Hardknock" blev mødt med arme i vejret.

Og armene blev strakt ekstra højt, da NYCs Caution, der også er en del af Pro Era hip-hop-kollektivet, gæstede scenen og gav sit bidrag til festen.

Kun et øjebliks stilhed

Sammen holdt alle foran Gul Scene et øjebliks stilhed for Pro Era's afdøde medlem Junior B. Men så var stilheden forbi. Til sidst var det faktisk mere fest end hiphop. Fokus lå på mosh pits, hop og råb. Det gjorde, at Joey Bada$$ talent desværre kom ud af fokus. På et tidspunkt spillede dj'en Statik Selektah "Niggas in Paris", hvor Joey Bada$$ og NYCs Caution blot hoppede rundt på scenen. Men energiudladningen kan man ikke kritisere.

Til gengæld rappede Joey Bada$$ flere vers a cappella i overlegen stil, hvor hans talent virkelig kom til udtryk. Til anerkendende jubel.

Efter koncerten gik Joey Bada$$ langs forreste række, hvor han high-fivede og takkede de forreste. Fortjent. For det var forrest, festen foregik.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA