x
The Fratellis: Eyes Wide, Tongue Tied

The Fratellis
Eyes Wide, Tongue Tied

The Fratellis: Eyes Wide, Tongue Tied

GAFFA

Album / Cooking Vinyl
Udgivelse D. 21.08.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

De feststemte, skotske indierockere fra The Fratellis har levet en temmelig tilbagetrukket tilværelse, siden de slog igennem med lå-lå-lå-lå-hittet Chelsea Dagger for snart 10 år siden. Dette er deres fjerde album, og det spiller både på deres styrker og svagheder.

Når der er tryk på, leverer trioen en virkelig solid gang glamrock, der både leder tankerne hen på T-Rex og Bowie. Det gælder for åbningsskæringen Me and The Devil og den småpsykedeliske Rosanna. På Baby Don't You Lie to Me, og flere andre numre, klinger det desværre mere af Sweet og Slade. Samtidig lyder førstesinglen Dogtown som Beatles' Come Together, spillet af orkesteret fra Cirkus Arena. Nej, det er ikke specielt overbevisende.

Lidt overraskende trækker Fratellis dog et par trumfkort op i form af to fremragende melankolske sjælere. Desperate Guy har et hint af alt-country, og Slow, den stærkeste af de to, er den slags helt enkle indieballader, bands som Coldplay drømmer om. Så det viser sig, at der faktisk er mere ved bandet, end man lige umiddelbart skulle tro.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA