x
Iron Maiden: The Book of Souls

Iron Maiden
The Book of Souls

Iron Maiden: The Book of Souls

GAFFA

2 x CD / Warner Music
Udgivelse D. 04.09.2015
Anmeldt af
Keld Rud

Med 92 minutter er dette 16. album fra de britiske heavy metal-legender Iron Maidens hånd deres mest ambitiøse og bombastiske kunstneriske udsagn til dato. Albummets tre længste sange varer samlet set over 40 minutter, og den afsluttende Empire of The Clouds er med sine 18 minutter deres længste nogensinde. Nu er store armbevægelser og episke numre med længder hinsides de ti minutter ikke nyt for briterne. De fire udspil efter Bruce Dickinson og Adrian Smiths tilbagekomst har alle haft en spilletid på mere end en time og deres andel af stort anlagte og grandiose eposer.

The Book of Souls balancerer, måske netop i kraft af at der er tale om et dobbeltalbum, det storladne med det effektive og hårdtslående i kraft af en række sange, der alle holder sig omkring de fem minutter, og leverer god gammeldags heavy metal. Så mens der er uforglemmelige mastodonter som titelnummeret, den suveræne åbner If Eternity Should Fail og den hymnelignende The Red and The Black, er der også mere umiddelbare og uforbeholdent direkte angrebshunde som første single Speed of Light, den pågående Death or Glory og den vemodige Tears of a Clown.

Fem år efter den noget svage og rustne The Final Frontier er det noget af en kraftpræstation, de seks medlemmer har præsteret. Dette er lyden af et band, der er tændt som et sankthansbål. The Book of Souls stiler ikke blot skyhøjt, men lykkes også med at få sine afsendte raketter fyret helt op i de tynde luftlag.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA