x
Editors: In Dream

Editors
In Dream

Editors: In Dream

GAFFA

Album / PIAS
Udgivelse D. 02.10.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Efter et rocket fjerde udspil er Birminghams Editors tilbage i deres mest synth-klingende hjørne med et sart, men samtidig også stærkt album.

Man skal ikke langt ind på åbningsskæringen No Harm for at fornemme, at In Dream er en rolig og introvert størrelse. Tom Smith springer her ubesværet mellem sin dybe baryton og de helt høje toner, understøttet udelukkende af kølige keyboards.

Ocean of Night er mere opløftende, og som skandinav er det svært ikke at tænke på de nyere albums med Kent, når man hører Editors' solide og velproducerede synth-rock på numre som Life Is a Fear.

Samtidig giver Editors sig også tid til at folde albummet ud. Halvdelen af de ti numre går over de fem minutter, og det er uden at det virker forceret.

Mest under huden kommer The Law, hvor Slowedives Rachel Goswells tilføjer et næsten klaustrofobisk nummer en ekstra dimension, så hårene næsten rejser sig på armene. Sammen med den melankolske At All Cost danner den en solid tyngde sidst på albummet, der rundes af med den næsten otte minutter lange Marching Orders. Her giver bandet lidt slip på de stramme tøjler og den ellers klædelige spændetrøje. Der er store armbevægelser og Tom Smith, der gjalder "These are the marching orders /these are the rules that we break / these are the doubts that we cling to / try to give more / try to give more than we take".

Det, man savner mest på denne ellers tighte og helstøbte samling numre, er lidt mere drive og kraft. Lidt mere vildskab, som kunne løfte et par numre op i den kategori af stærke singler, som bandet har leveret tidligere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA