Albumanmeldelse

Apperaat: ? !

? ! - Apperaat

Apperaat

? !

Mindre sammenhægende eksperimenter fra online-duo

Duoen Apperaat beskriver sig selv om et mashup mellem performance-lyrik, popskabeloner, lydkollager og ambient støj, og den noget mangefacetterede beskrivelser rammer bestemt ikke ved siden af på debuten ? !.

Online-projektet, der består af Tami Harmony Panik Vibberstoft og 1. nielsgade, starter lidt tyndt ud med den noget dronende Unknown Planet, der nærmest lidt naivt slår en nedtælling an til Switch It On. Her bliver det en lidt kitschet, skramlet og rodet sag med en Tami Harmony Panik Vibberstoft, der gør alt for at vise sit narrativ med en småskabet indfølelse. Deliver, der har en kende mere poppet format, er første gang, vi støder på gruppens styrke. Når det elektroniske univers dominerer med vokal-arrangementerne i front, hvor det klæder vokalen ikke at give alle følelserne til kende. Også Courage fungerer med sin didgeridoo-lignende sample, der blandes af Vibberstofts klare englevokal samt en massiv distortion/kompressor-tons på guitaren. Overraskende, og udmærket.

På den gode side sidder man tilbage med netop de to tegn ? ! i tankerne, når pladen er spillet til ende. Og på trods af fine afbalancerede toner i Flirt With The Glass står spørgsmålstegnet desværre noget mere frem på en til tider rodet og mindre sammenhængende plade, hvor eksperimenterne lader til at have overtaget grundidéen, der til tider virker svær at gennemskue.

VIL DU LÆSE VIDERE?

Bliv medlem og få fuld adgang til alt indhold på Gaffa.dk

Få første måned for 1 kr. — Herefter kun 29 kr./md.

  • Fuld adgang til alt indhold på gaffa.dk
  • Mulighed for at fravælge annoncer på gaffa.dk
  • Rabat på billetter til udvalgte koncerter og festivaler
  • Adgang til GAFFAs magasinarkiv med over 500 magasiner - Danmarks musikhistorie

Opret din profil


    Allerede GAFFA+ medlem