Albumanmeldelse

Smoke Fairies: Smoke Fairies

Smoke Fairies - Smoke Fairies

Smoke Fairies

Smoke Fairies

Sydstats-inspireret charme og et behersket klem på gaspedalen fungerer igen på duos tredje udspil

Det begyndte med Jack Whites pladeselskab, Third Man Records, der signede dem, og support for hans band Dead Weather. Nu udkommer duoens tredje album – denne gang på pladeselskabet Full Time Hobby – der er med til at understrege, at deres egne ben rent faktisk kan bære.

Det er endnu engang en fin samling, enkle skæringer med deres lyse stemmer hen over de ofte PJ Harvey-alike kunstneriske kompositioner – tjek for eksempel We've Seen Birds. Når det er sagt, placerer deres folk samt lette blues og americana-tilgang dem dog tættere på amerikanske sydstater og et steady South by Southwest-bidrag end Storbritannien, hvor de to stammer fra.

Det er slæbende dystert og melankolsk af og til, som på Eclipse Them All, for kun at lade sig variere til et godt lurende rockdrive på Shadow Inversions og blid eftertænksomhed på Hope Is Religion eller Drinks And Dancing. Det er netop charmen og indgangen til Smoke Fairies: De holder foden fra gaspedalen, så numrene aldrig eksploderer, men akkompagnerer de svævende, krystalklare stemmer ud i en til tider drømmende sfære og til tider mere rocket tyngde. Det har sin helt egen charme.

VIL DU LÆSE VIDERE?

Bliv medlem og få fuld adgang til alt indhold på Gaffa.dk

Få første måned for 1 kr. — Herefter kun 29 kr./md.

  • Fuld adgang til alt indhold på gaffa.dk
  • Mulighed for at fravælge annoncer på gaffa.dk
  • Rabat på billetter til udvalgte koncerter og festivaler
  • Adgang til GAFFAs magasinarkiv med over 500 magasiner - Danmarks musikhistorie

Opret din profil


    Allerede GAFFA+ medlem

    ANNONCE