Koncertanmeldelse

Canadiske kærlighedserklæringer vinder hjerter

The Bros. Landreth

Nashville Nights International Songwriters Festival, Posten

Sjælfulde ballader og effektfuld strengeleg romantiserer ørerne af feststemt publikum.

På danske breddegrader kan de skabe noget af det tætteste, man kommer anarki under Tønder Festival. Nu skal Nashville Nights have samme omgang balladeskabende distortion, der bringer sjæle tættere sammen.

22:30. Flankeret af trommeslager Roman Clark entrerer Joey og David Landreth. Straks igangsættes et højhastighedstog af et nummer på "Runaway Train". Fuzzy halvdestruktive pedaleffekter trykkes i bund.

Sengekantstempo melder sig. Åbningsnummeret "Stay" fra duoens nyeste album Come Morning går således sømløst ned i tempo og fordrer flotte falsetter fra Joey Landreth. David Landreth lander omfavnende basfrekvenser fra den kirsebærrøde halvakustiske bas.

Ballader, der lever og ånder
Duoen slipper ualmindeligt godt afsted med ballademageriet.

Det er dog uundgåeligt en sætliste, hvor du vil bemærke sidepersoners sniksnak. For der er tilfælde, hvor decibelmåleren rammer hviskeniveau. Nummeret ”Corduroy” fra nyeste skæring er i særdeleshed sådan ét. Musikken gør immervæk en dyd ud af dynamik, hvor spillet mellem lydbølger i bevægelser og i stilstand har resultatet: levende musik. The Bros. Landreths instrumentvibrationer lever og ånder med legesyge og strengeafstraffelse.

No-nonsense & wah-wah
Det er no-nonsense med wah-wah finesser. Det er nemlig et solosultent publikum, der ikke kan få nok tråd. Sådan er og bliver det nu engang på Spillestedet Posten.

”Alone in the Dark” trækker tråd til 70'er-rocket tradition, hvor effektpedalen sender lytteren ud i guitarhelte-territorium. Sammenbidte vibratofraseringer fra Joey Landreth modtages flot. Det er så funky cool, at man risikerer piskesmæld af at bobbe med hovedet.

Winnipeg Melange
”Got to Be You" ender ud i decideret bow chicka wow wow jam. Guitar-sliden på lillefingeren glider hen over gribebrættet med funky energi. Det er svært ikke at holde af, umuligt ikke at komme i bevægelse til. Tracket afsluttes med de observante ord fra Joey Landreth: "We're having a good time. You people are insane." Festivalpublikummet på Nashville Nights skal da også på alle måder roses for den smittende gode stemning.

Trommeslager Roman Clarke gør et bundsolidt stykke arbejde. Mangler man en instrumentalist mere (bag tangenter)? Ja, hvis formålet var at gengive studieversionerne. Til gengæld er de forlængede jamsessioner og guitarsoli noget, der i den grad huer publikum.

Plektret flickes således ud efter 88 generøse og velmodtagne minutter. 334 gæster har overgivet sig til invitation. Kærligheden er til at spotte overalt i spillestedshorisonten. Høj weekendstemning direkte forårsaget af en uimodståelig melange af ballader og tråd direkte fra Winnipeg, Canada.

The Bros. Landreth kan opleves i aften, søndag den 18. september, i Amager Bio.

The Bros. Landreth-sætliste:
Runaway Train
Stay
Drive All Night
Made up Mind
Corduroy
Let It Lie
Alone in the Dark
Where Did I Go Wrong
Got to Be You
What in The World
Shame
I Am the Fool
Our Love
Encores:
I Can't Win
Two Trains

The Bros. Landreth live:
David Landreth - Bas, vokal & kor
Joey Landreth - Vokal, guitar & kor
Roman Clark - Trommer, perkussion & kor

ANNONCE