Koncertanmeldelse

Iskold rapper med varmt bagkatalog

Emil Stabil

Generator Festival, Bachelor Stage

Stabilt banger-repertoire sikrer fællessang på Flakhaven

20:58. Generators næststørste scene er proppet. Emil Stabell Petersen åbner med debuten, der begyndte en lavine: ”Er det en fugl”. Tracket giver straks aftenen luft under vingerne med tonsertung trap og snøvlende-SoundCloud stemme. Call-response-fællessangen er sikret fra første moment, inden Stabils medbragte dj går i Pioneer-effekt-selvsving. Less is more.

Gucci-manke skjuler ikke uskarp vokal
”Swimmingpool” sikrer gennem publikums engagerede velvilje en god lydmur af fællessang. Massiv basdundren viser sig fra sin bedste side på en aften, hvor man til tider tænker: Er subwooferne overhovedet sat til? Det er de i den grad under Emil Stabil.

”Boom boom boom” er med Vengaboys-referencen en fornem skæring, som vi hører i 1:1. Stabil kører nemlig på ren lip sync-stabilitet. Ikke at der er den store sætliste at memorere. Otte numre over 25 minutter er ikke meget. Dog må man sige, at bagkataloget ikke er udvandet med metervare (omend ”Groovy” er en smule meh).

Den allestedsnærværende 2019-banger ”Over alt” er også i aften overalt. Med nem a cappella-diktat trækker denne ungdomshymne festen ud i feel good-territorium.

”En sang” skabte i sin tid tabte kæber med Gucci Mane på featuring. Gigantisk hit, der ryster Generator igennem. Jeg må dog påpege, at Stabils vokal til aften lyder voldsomt utrænet. Men det er vist heller ikke ulasteligt flow eller fuldendte fraseringer, der har været vinderhånden.


Stabil er i aften jævn
Sidste nummer, ”Allerede is”, antænder sit publikum med tændståls sikkerhed. En langvarig a cappella fra publikum og Stabil sikrer intens symbiose, som man kun kan med de store publikumsfavoritter. Der er således nærværende varme at måle bag ved Stabils tør-is-kølighed.

Det er ikke meget vokalpræstation, der kan bedømmes. Faktisk taler vi nærmest en minimumsindsats – et diskoteksshow værdigt. Det samme kan siges om den enerverende brug af Pioneer-effekter under track-overgange. Det lyder cheap.

Men showmanshippet og charlatan charmen er svære at holde paraderne oppe imod.

Muligvis er hitsmeden ikke længere kogeplade-brandvarm – omend bagkataloget stadig damper uden brug af varmelampe. Emil Stabell Petersen er stadig i 2022 garant for en uimodståelig sætliste. Den har utvivlsomt gjort en forskel i nyere dansk hiphophistorie. I aften not so much. Det er et gennemsnitligt klubshow med potentiale til meget mere.

Emil Stabil-sætliste:
Er det en fugl
Swimmingpool
Boom Boom Boom
Lotteri
Over alt
Groovy
En sang
Allerede is

 

ANNONCE