Koncertanmeldelse

Magi i luften med Emil Kruse

Emil Kruse

Generator Festival, Bachelor Stage

Emil Kruse med band sikrer, at Odense sendes ud i kollektiv feel good-jagt med en skattekiste af kvalitet og overskud.

Hver gang Emil Kruse gæster Odense, er det med ulasteligt flow, smittende charme og uforceret publikumskontrol. Flankeret af en tight trommeslager og en M-Audio-kapelmester synes Kruse (også i aften) at være garant for sommerstemning på årlig basis.

Kærlighed og kryptonit
To sider af samme sag, skulle nogle mene. ”Kryptonit” lander som fremmed planet og gør publikum ukampdygtige i alt andet end velvære på danseformat. Som kølige vinde blæser over byen falder en perlerække af storcharmerende tracks om tilværelsens storladne finurligheder.

Det første af tre verdenspremiere fra det kommende album Magic lander. Det samme kan man sige om meterologernes forvarsler. ”Så kom regnen,” lyder det fra Kruse.

Som ponchoer iføres blandt publikum formes et orange hav af Jägermeister-reklamesøjler med tændte kondisko.

Magnetisk og indigneret tekstunivers
Emil Kruse har et fantastisk flow. Han er allestedsnærværende, og så er tekstuniverset finurligt magnetisk. Kruse er weekendbebuder med amorinedrys og tryllestøv i windbreaker-ærmerne.

Et track som ”Søger lejlighed” viser, at social indignation er en integreret del af hiphop (om end nummeret lever og ånder igennem 80’er-lilletromme og poptække). Kruse giver vigtige bredsider med afbalanceret indebrændthed, almengyldighed og hjertet på rette sted. Hvis bare sange kunne forandre verden.

Orange offensiv
”I holder ud i regnen,” lyder det fra Kruse. ”Uptown” sætter amorinejagten i gang i downtown Odense. Surf-guitar med tremolo-armen i bevægelse lyder på sample-outroen. Det er et track, der kun kan sende sine lyttere ud i nattens strabadser høje på tro, håb og kærlighed.

En samlet flok af orangeklædte går i offensiv mod naturens elementer. Festen er sikret.

Næste stop: Feelgoodistan
”Hvorhen” teleporterer publikum mod Feelgoodistan, hvor amorine-allergikere kan forvente tætte koncentrationer af kærligheds-pollen in the ”Air Tonight”.

Hoppeborgs-droppet inkluderer et sitdown-moment, der dog langt fra har total deltagelse. Den hoppende organisme i fronten mosher sig alt andet lige ned. En times elegant hiphop med 80’er-popklang sender sit publikum forfriskede og opløftede ud i natten.

En række kortvarige tilfælde af mikrofonfeedback sniger sig ind i løbet af koncerten. En lille håndfuld verdenspremiere-tracks modtages godt, men af gode grunde er reaktionerne ikke lige så engagerede som ved bagkataloget.

Der er, som man siger, intet, der hedder dårligt vejr... i hvert fald ikke med Emil Kruse i æteren. Prognoserne lover altid: Magi i luften.

Emil Kruse-sætliste:
Supersonic
Hørt fra dig
Kryptonit
Væbnet med vinger (Ny)
Søger lejlighed
Tempo
Ud med det blå
Hver gang du er nær
La det gå
Den dag (Ny)
Søger lejlighed
Uptown
Magic (Ny)
I nat er det nat
Hvorhen
Air TonightANNONCE