Koncertanmeldelse

Taffelanretning fra Guds eget land

Diverse Kunstnere

Women of Country Music, Nashville Nights International Songwriters Festival, Posten

Nashville Nights viser igen international klasse med en konceptkoncert, der bevæger, betager og namedropper.

Spillestedet Posten er beklædt i Stars and Stripes - i denne weekend, hvor Odense og Nashville på ny er  musikalske venskabsbyer. For det er i disse dage ikke blot enkelt-artister, der danner limen imellem the deep South og fine Fyn. Eksklusive allstar-konceptkoncerter er en del af Nashville Nights’ DNA. Førstedagens afslutningstraktement er bevis på dette.

Aftenens ordstyrer er countrystjernen Bridgette Tatum. Hun ejer sin scene og sit publikum. Samme kommentar må tilfalde de seks øvrige solister på scenen. Det sørger Tatum da også for at understrege med ordene om, at scenen vil bestrides af dronninger. ”Not like your Queen though,” bemærkes det med kækt nærvær af Tatum. Allie Coleen åbner med en moderne midnatscowboy-fortælling på ”Halos & Horns”. Vokalens diskant skurrer en kende for meget i sin kamp om at finde balance med vellydsmuren af distortion-effekter. Hjemstavnstracket ”Feels Like” rammer med større præcision.

”Raising Hell” med hygge-rowdiness
Kensie Coppin synes pitch perfect uanset hvad. ”Raising Hell” er et klart højdepunkt. Lovløse Jesse James, forbudte lyster og afledte synder samt tilværelsen som prædikantens datter – tracket fordrer fællesklap under vibratofraseringer, duellerende strenge og klaprende tangenter. Melodisk, dansabelt og catchy er buzzordene i Coppins tracks. Stilstand er simpelthen umuligt.

Emma Zincks ”Unapology” skaber hyggelig fredags-rowdiness på spillestedet.

Bridgette Tatums performance må træde vande i 40 sekunder grundet et koldt line-kabel. Lydpultens vogtere af den gode lyd får igen sikret perfekte betingelser. Tatum er dog om nogen en artist, der kan bruge dødvande-momenter på at kreere et balstyrisk energiniveau. ”She’s Country” beriger som in-your-face empowerment countryhymne. Flankeret af Emma Zinck på Tele nedlægges den 349 sjæle store sal. Et velvalgt cover af ”You Shook Me All Night Long” sender stærkstrøm igennem publikum.

Jamie O’Neal er en af countryens absolutte superstjerner. En hårrejsende flot vokal bevæger sig legende let i sin spændvidde på ”There Is No Arizona”. Tracket leveres autentisk og fejlfrit – omend mundharmonikaen er synth-skabt af husorkestrets Lars Andresen.

Dronningekabalen går op
Kristen Kellys sange står tilbage som aftenens mest bevægende. ”The Devil” leveres med så meget power i vokalen, at den kunne udføre exorcismer. Publikum modtager historien bag den kommende single ”Smoke”. Fortællingen om tabet af faderen tidligere på året berører tydeligt Kelly. Det er umuligt ikke at spejle hendes tårer.

Jamie Floyds ”Play Me” lander med don’t give a f***-attitude og agerer solid afslutning på den ordinære spilletid. Fuldt ensemble takker af i heftigt tempo efter firs minutters uimodståelig country.

Dele af koncerten drukner hist og her i sniksnak iblandt publikum. Tidspunkter med vokalmudder er også en ting, man bemærker. Encoren er eksempelvis relativt mudret med rigtig mange aktører i lydbilledet. Det bør dog nævnes, at husorkestret kun har haft en time til at øve sangene igennem med artisterne.

Posten har dannet ramme om en flot taffelanretning af en country-konceptkoncert fra Guds eget land. Der er blevet sikret fuld valuta og en masterclass i kick-ass empowerment, bevægende momenter og namedroppende speaks – det er solidt håndværk, specielt når destinationen hedder Nashville by night.

Women of Country Music sætliste:
Halos & Horns - Allie Colleen
Feels Like - Allie Colleen
Raising Hell - Kensie Coppin
Rethinking Things - Kensie Coppin
Unapology - Emma Zinck
Leather Jacket - Emma Zinck
She’s Country - Bridgette Tatum
You Shook Me All Night Long - Bridgette Tatum & Emma Zinck
Somebody’s Hero - Jamie O’Neal
There Is No Arizona - Jamie O’Neal & Kristen Kelly
The Devil - Kristen Kelly
Smoke (Uudgivet track) - Kristen Kelly
The Blade - Jamie Floyd
Play Me - Jamie Floyd
Encore:
- Ensemble

Nashville Nights husorkester:
Jesper Haugaard - Bas
Mikkel Grue - Guitar
Thomas Duus - Trommer
Lars Andresen - Keys

ANNONCE