Butikselevuddannelsen har givet mig nye venskaber og en større tro på mig selv

Det kræver ikke en akademisk uddannelse at lykkes

22-årige Mads Storm er butikselev i Lidl. For Mads var en gymnasial uddannelse ikke det rigtige match, da han trives bedre i en alsidig hverdag. Derfor søgte han ind på Lidls butikselevuddannelse, der forener faglighed og praktik. I dag fortryder han kun, at han ikke startede tidligere.

Siden 2011 har dagligvarekæden Lidl uddannet butikselever fra hele Danmark. Som elev i Lidl tilbringer man hverdagen i en af Lidls mange butikker, hvor man indgår som en del af den daglige butiksdrift. Dette kombineres med otte skoleophold, hvor eleverne får teoretisk viden, som de kan omsætte direkte til praksis ude i butikkerne. Gennem den toårige uddannelse er der fokus på både den faglige og personlige udvikling, der klæder eleverne på til at gøre videre karriere inden for detailbranchen. Butikselevuddannelsen er for mange nemlig blot det første skridt i en karriere med gode jobmuligheder.

Det kræver ikke en akademisk uddannelse at lykkes
Med butiksuddannelsen i Lidl kræver det ikke en akademisk uddannelse at lykkes. Har man lysten og et godt gå-på-mod er fremtidsmulighederne mange i den internationale dagligvarekæde.

Mads Storm er en del af det nuværende hold af butikselever. Første gang han hørte om Lidls butikselevuddannelse, var igennem en kammerat, som arbejdede hos Lidl. Mads var skoletræt, men var heller ikke klar til at kaste sig direkte ud på arbejdsmarkedet. Derfor besluttede han sig for at søge ind på elevuddannelsen, som kombinerer praktik med teori ved otte fælles skoleophold med andre butikselever fra Lidl og en dagligdag i en Lidl-butik i nært samarbejde med den lokale butikschef.

”Det er ufattelig fedt at være butikselev i Lidl. Jeg har ikke fortrudt et eneste sekund, at jeg søgte ind på uddannelsen. Tværtimod har jeg kun fortrudt, at jeg ikke gjorde det tidligere. Jeg troede, ligesom mange andre, at en gymnasial uddannelse var det rette for mig, men jeg er glad for at jeg mærkede efter og fulgte min mavefornemmelse,” fortæller Mads Storm.

I dag er Mads halvvejs igennem elevuddannelsen. Her har han fået grundig oplæring, et større indblik i hvordan man drifter en butik og et stort ansvar for den daglige kundekontakt. Mads ved allerede nu, at når han er færdiguddannet som elev, får han en ny titel som salgsleder i Lidl i Herlev, hvor han bliver en del af lederteamet og medansvarlig for den daglige drift i butikken. Med afsæt i elevuddannelsen er der flere, som på sigt videreuddanner sig til souschef, butikschef eller distriktschef. Men hvad fremtiden helt præcis byder på, ved Mads ikke endnu.

”Fremtiden er åben. Jeg ved endnu ikke, hvor jeg ender på karrierestigen, men jeg er vild med, at der er så mange muligheder i Lidl. Her kommer man altså langt med nysgerrighed, samarbejde og gå-på-mod.”

Personlig udvikling og nye venskaber
Spørger man Mads, hvad han tager med sig fra butiksuddannelsen, svarer han prompte troen på egne evner og nye venskaber.

”Jeg har simpelthen fået så mange gode venner, som jeg ellers ikke ville have fået. Jeg har aldrig været særlig boglig eller glad for at gå i skole, men sammenholdet er så stærkt imellem eleverne, hvor vi er gode til at sparre med hinanden og få hinanden ud ad sengen om morgenen, når der er undervisning.”

I dag anbefaler Mads uddannelsen til andre, der ligesom ham selv, ikke finder glæde i en gymnasial uddannelse.

”Jeg har allerede lært virkelig meget, og udviklet mig både fagligt og personligt. Under uddannelsen er jeg blevet tildelt gradvist mere ansvar i butikken, og det har givet mig en større tro på mig selv og mine evner. Det har lært mig, at hvis man beslutter sig for noget og sætter sig det for, så kan man komme rigtig langt.”

ANNONCE