Festivalhjertet banker i København

AiaSound 2022 var en kæmpe succes, hvor det gode vejr, de fysiske rammer, mad og drikke, publikums begejstring og et suverænt musikprogram gik op i en højere enhed. Glæd dig til august 2023. AiaSound er kommet for at blive.

Kig ud ad vinduet, hvor du sidder lige nu og husk tilbage. Fuld solskin, blå, skyfri himmel, 28 grader, op til 12.000 gæster, tre dage i træk. En gennemtænkt festivaloplevelse der summer af kærlighed og sommer, og hvor internationale og hjemlige stjerner som Tiësto, Chance the Rapper, Tobias Rahim og Sivas leverer den ultimative fest. Skal du med til AiaSound i 2023? Tilmeld dig Firstmover-billetter her

AiaSound 2022 - et tilbageblik
AiaSound 2022 levede til fulde op til arrangørernes forventninger, som de tilbagemeldinger publikum og artister har givet. København har fået en tilbagevendende tredags-festival, hvor det hele spiller sammen. Kvalitet på alle fronter, fem minutters gang fra metroen og hurtigt frem og tilbage under egne dyner.

For os der var på Tiøren, mærkede stemningen, publikums engagement, den gode mad og den ualmindeligt gode lyd fra scenen, kan det ikke blive august hurtigt nok igen. Der er altid plads til forbedring, men fra arrangørernes side var der rigtig mange flueben, der blev ‘vinget’ af i sommeren 2022, hvilket lover godt for fremtiden. Først og fremmest; publikum kom! Ingen folkefest i hovedstaden uden københavnere og andet godtfolk. Op til 12.000 mennesker mødte frem alle tre dage og stemningen var som vejret; meget tæt på det
ideelle.

Let’s go for a walk
En nøgle til succes var, at festivalen både var gennemtænkt og veludført fra man kom til man gik, og til man kom igen. Såvel ‘inde som ude’ levede stemningen. Festivalpladsen ligger fem minutters gang fra Femøren Metro station, 10-15 minutter fra centrum. Under palmelignende forhold træder man ind på Tiøren, til lejligheden forvandlet til sommerfestival-Mekka. Man ser Boostertårnet med en kæmpe diskokugle i toppen til de specialdesignede barer og oplyste stjernetunneler med glitter, farver og outfits i bedste Coachella-ånd.

Blandt barerne kunne bl.a. findes den midsommerinspirerede Absolut-bar og JBL-baren, der fungerede som et af de store mødepunkter mellem koncerterne med loungemusik og live-dj. I madboderne blev der budt på kvalitetsoplevelser fra Mahalle, Crisp, Gorm’s, Sticks ’n’ Sushi (VIP-området), Planteslagtene, Joe & The Juice og flere til.

De senere sommernætter var mindst lige så hede som dagtemperaturen - her var kontrolleret elektronisk dance til synet af pyro og fyrværkeri. Det gjaldt også den hollandske dj-stjerne Tiësto, som lukkede om fredagen, som personligt er blevet en af sommerens store minder. Der var København, som levede og åndede AiaSound i fulde drag - og det kunne tydeligt mærkes, uanset hvor på pladsen du befandt dig.

AiaSounds er ambitiøse på klimaområder og en af de af de meget håndgribelige grønne initiativer var inden for pant. I samarbejde med Graitor blev der indleveret 93.410 enheder (madpapir, shotsrør, kopper osv.) i festivalens digitale pantbod af i alt 3244 festivalgæster.

Play it again Sam
Og så selvfølgelig, ikke mindst, musikken!! Publikum var ekstatiske under de i alt 24 koncerter - dans, kys, fællesskål og en skov af hænder så langt øjet rakte under sommersolens stråler. Både danske stjerner (Tobias Rahim, Kesi, Cheff Records m.fl.) og internationale navne som Chance the Rapper spillede publikum op i de gyldne solnedgangstimer.

Du vandt mit hjerte
Amerikanske Steve Aoki lukkede og slukkede AiaSound ’22 med et vanvittigt show med Lagkagekastning (traditionen tro) - alt imens Chance the Rapper nød koncerten fra publikums midte, da han havde givet koncert samme aften.

Flere gæster beskriver festivalen som et af sommerens absolutte højdepunkter, og som starten på en ny tradition i vennegruppen. Rammerne for at opleve en helt anden verden, få vilde koncertoplevelser og skabe livslange minder - midt i København.

Ja, AiaSound er alt hvad det københavnske festivalhjerte har manglet… Ja, faktisk hele det danske festivalhjerte – og i år Aia, der vandt du mit.

ANNONCE