Gør musik til din fremtid

Der er brug for folk, der holder af musik

Der er brug for folk, der holder af musik. Folk der kan arrangere et stykke musik, indspille, producere og lære andre at synge og spille. Mød to musikstuderende fra Aalborg Universitet, der drømmer om at dele glæden og interessen for musik. De udforsker den teoretiske, tekniske og kreative del af musik på en uddannelse med stærke fællesskaber både på og uden for studiet. 

Ambitionen om at gøre interessen for musik til et job er ikke til at tage fejl af hos Malou (25) og Mads-Ole (25), der er musikstuderende på Aalborg Universitet (AAU). Fælles for begge studerende er, at passionen for at skabe og dele musik sammen med andre fylder både studie- og fritiden, og målet er at det skal fortsætte ud i fremtiden.

- Jeg tror altid jeg har vidst, at jeg gerne ville arbejde med formidling af musik. Udover musikstudiet, så laver jeg andre musikting, hvor jeg ex. laver kor – et damekor og et kor, hvor alle kan komme og dele sangglæde, siger Malou.

- Min forestilling om, hvad jeg skulle arbejde med, når jeg blev færdig på uddannelsen, har skiftet gennem studietiden, bl.a. fordi jeg har arbejdet meget med kor. Jeg vidste, jeg ville undervise i musik, men jeg er blevet mere lun på idéen om at formidle musik på en musikskole frem for det mere akademiske i gymnasieverden, forsætter Malou.

- På uddannelsen bliver vi klædt på til at forholde os til musik på forskellige måder, og vi bliver uddannet til bl.a. at kunne varetage forskellige praktiske funktioner i kulturlivet. Jeg tror også, at mange af os forventer at vi kommer til at arbejde sig med musik på flere måder. Jeg kom lige fra højskole, da jeg startede på musikstudiet, og jeg var overbevist om, jeg skulle være højskolelærer og undervise i musik. Det vil jeg stadig gerne, men jeg tror ex. heller ikke, jeg kommer til at stoppe med at være lydtekniker og afvikle koncerter, tilføjer Mads-Ole.

Musik på AAU
Musikuddannelsen på AAU er en alsidig uddannelse, der giver en solid akademisk baggrund. Der er to linjer: ’Almen Musik’ og ’Populærmusik og lydproduktion’. På begge linjer bliver de studerende klædt grundigt på til at arbejde inden for en verden, der er i konstant forandring.

- Dét der er væsentligt for musikuddannelsen, er at man får nogle kompetencer ud fra nogle teoretiske og metodiske tilgange, der giver en bredere forståelse for musik – også i forhold til den kreative, tekniske og praktiske del af musik, fordi vi arbejder med musik på den måde, som vi gør, siger Mads-Ole.

- Vi arbejder også med de nye virkeligheder, man skal forholde sig til inden for musikbranchen. Igennem undervisning og projektarbejde kigger vi ex. også på nye tilgange inden for musikdistribution og musikproduktion, som jo i højere grad foregår på en computer, fortsætter Mads-Ole.

Et nært studiemiljø med stærke fællesskaber
Til dagligt har Malou og Mads-Ole deres gang i Musikkens Hus på havnefronten i Aalborg, hvor dét at læse musik er mere end et studie. Begge bruger store dele af deres tid på musik uden for studiet, og oplever at fællesskaber fra uddannelsen ofte også ender i samarbejder uden for studiet og i Aalborgs musikmiljøer.

- Jeg havde forstillet mig, at universitetet betød forelæsningssale med 100 studerende, men vi er nogle mindre hold og har et nært studiemiljø, hvor vi ofte finder fællesskaber på tværs af årgange. Vi har jo alle sammen den samme passion for musik, så det er ret nemt at falde i snak med andre og finde noget naturligt at snakke om, siger Malou.

- Det er nogle sociale miljøer, som også bliver dyrket meget uden for huset. Den seneste uge, har vi lavet mere musikrelateret uden for studiet end på studiet. De fællesskaber, som er uden for studiet, men som er startet her, er vildt givende. Jeg synes ikke, at jeg stopper med at være musikstuderende, når jeg går hjem. Det er virkelig noget man tager med sig rundt, tilføjer Mads-Ole.

Læs mere om musikuddannelsen på Aalborg Universitet her 
Følg musikuddannelsen på Instagram - @musikaau

ANNONCE