Hvem dræbte KLF?

Den ene dag var de der, den næste var de væk – og med dem hele bagkataloget af spændende musik

KLFs afsked med offentligheden har længe været et mysterium, men en ny spændende dokumentar fortæller den hidtil ukendte historie om det britiske elektroniske band og deres karrieres mystiske afslutning

Der findes næppe et band i nyere tid der er omgærdet af så meget mystik som engelske KLF. Bandet der blevet etableret i 1987, blev allerede i 1991 det band der solgte flest singler i Storbritannien.

Året efter afholdt de den nok mest omtalte koncert i nyere tid, hvor de blandt andet skød med løst krudt fra maskinpistoler ud over publikum. Tre måneder senere var det så slut – KLF stoppede alle koncerter, alle optagelser og slettede hele deres bagkatalog.

Men hvorfor stoppede KLF? Hvad var det der dræbte et af de mest omtalte og populære bands i nyere tid?
Rygterne er mange, og der har været skrevet og spekuleret meget over præcist, hvad der stod bag beslutningen.

Hverken Bill Drummond eller Jimmy Cauty, der udgjorde KLF, har været ude og fortælle om beslutningen, hvilket kun har gjort mysteriet endnu større med tiden. Men hidtil ukendte optagelser er nu dukket op, og det har givet plads til en dokumentar der stiller spørgsmålet: Hvem dræbte KLF?

Den dokumentar kan du nu se på streamingtjenesten C More, og her kan du – måske – få svaret på, hvad der i virkeligheden skete med KLF.

Som K Foundation brændte Bill Drummond og Jimmy Cauty, i forbindelse med en kunstinstallation i 1994, kontanter for omkring 1 million engelske pund

Fakta om KLF
• Aktive år 1987 – 1992
• Etableret af Bill Drummond og Jimmy Cauty
• Også kendt som: Justified Ancients of Mu Mu, The JAMs, The Timelords, K Foundation, 2K, K2 Plant Hire
• Genre: Elektro, house, dance, avantgarde
• Største hits: 3 A.M. Eternal, What Time is Love, Justified and Ancient
• Antal udgivelser: 4 studiealbums og adskillige samlinger og singler

ANNONCE