Lytteklubben: En ny podcast til musikelskere

Lytteklubben er din tourguide i musikkens mange eksotiske afkroge

Lytteklubben er podcasten, der vil lære dig at elske den musik, du engang var sikker på, bare var noget værre larm. Med en insisterende tro på, at vi alle kan elske al musik. Hvis vi bare lærer at lytte, og lærer, hvad vi skal lytte efter.

I hvert afsnit dykker Lytteklubben dybt ned en ny musikgenre. Med skiftende gæster – eksperter og connaisseurs med smittende kærlighed til hver sin genre undersøger Lytteklubben hvad, det er fantastisk ved lige præcis den lyd. Hvad er det, man skal lytte efter? Hvad skal man vide for at forstå det fede i musikken? Hvilke situationer giver det mening at lytte i?

De fleste musikelskere kender situationen: Der er en kunstner eller genre, man ikke helt forstår, hvorfor alle synes er så fantastisk. Indtil en dag femøren falder. Man lytter med nye ører. Man hører eller forstår et eller andet, der gør at musikken pludselig giver mening. Og endelig giver det hele mening.

Lytteklubben er podcasten, der vil lære dig at elske den musik, du engang var sikker på, bare var noget værre larm

Musik er på mange måder instinktivt forståeligt. Men samtidig er hver enkelt genre og tradition et abstrakt sprog, man skal forstå for at værdsætte. Kort sagt er al musik noget, man skal lære at lytte til.

Lytteklubben er din tourguide i musikkens mange eksotiske afkroge. Den guider dig til helt nye oplevelser - og hvem ved - måske din næste store musikalske kærlighed.

Gennem 10 afsnit besøger Lytteklubben genrer som ska, techno, avant garde, jazz, ambient og mange flere

Om programmets vært
Lytteklubbens vært Jacob Bogh har været aktiv på den danske musikscene i over 20 år, i så forskellige roller som DJ, eventarrangør, musiker, blogger, producer, lyddesigner, skribent, label boss og senest som vært og producer på en række podcasts.

Jacob Bogh, vært på Lytteklubben
Jacob Bogh, vært på Lytteklubben

Jacobs musikformidling bærer præg af en dyb musikalitet, en evig fascination af lyd som udtryksform. Med et overskud, der giver en både sjov og uhøjtidelig stemning, selv i de mest nørdede musiksnakke. Det bliver aldrig indspist og navlebeskuende, for musik er fedest, når det er noget alle kan dele!

HiFi Klubben sponsorer Lytteklubben
I mere end 40 år har HiFi Klubben været danskernes foretrukne HiFi-ekspert – og med god grund. Med flere tusinde produkter på hylderne og dedikerede lydentutiaster som ansatte, er HiFi Klubben garant for ikke blot sublime produkter men også fantastisk kundeservice – og selvfølgelig 3 års garanti på alle produkter. HiFi Klubben elsker ALT slags musik og derfor giver det kun god mening, at HiFi Klubben er sponsor på Lytteklubben.

Mangler du nye højtalere, tv eller høretelefoner? Smut forbi hifiklubben.dk og tjek deres store udvalg.