Seksuelle overgreb var hverdag på ridecenter i Sverige

For Molly blev drømmen om at arbejde med og bo tæt på heste hurtigt til et mareridt. Den charmerende ridelærer viser sig hurtigt at dække over mørke sider, der munder ud i både mishandling og seksuelle overgreb. Ny svensk dramathriller fortæller den skræmmende historie

For mange unge piger er det en drøm at arbejde med, og bo tæt på, heste, og det gælder også for hovedpersonen Molly, spillet af Saga Samuelsson, der tilbage i 1990’erne får job og bopæl på et stort ridecenter i Sverige.

Hendes ophold på det ansete ridecenter Heddesta starter som en drøm, hvor hun møder den charmerende ridelærer Tommy, der spillet af Jonas Karlsson.

Drømmen bliver dog hurtigt til et mareridt for den unge Molly. Tommy viser sig at have meget mørke sider, og det viser sig at han udnytter sin magtposition over kvinderne der er ansat på ridecentret. Han udsætter dem for både fysisk mishandling og seksuelle overgreb, og serien følger Mollys, og de øvrige kvinders, kamp for at komme væk fra ham og ridecentret.

Serien udspiller sig i 1990’erne, men er skræmmende aktuelt, hvor fokus på magtmisbrug og udnyttelse af position og status, stadig oftere finder sted.

Den fortæller om konsekvenser for de kvinder der udsættes for magtmisbrug, mishandling og seksuelle overgreb. Historien fortæller om, hvordan omverdenen kigger den anden vej, og hvordan hjælpen kan komme fra helt uventede kanter.

Natrytterne er løst baseret på virkelige hændelser der fandt sted tilbage i 1990’erne på et stort svensk ridecenter, og skabt i samarbejde med Sophie Jahn, der er datter til den, nu dømte, ridelærer, og forfatter til bogen ”Pappas flicka på Hästgården”.

Serien følger ikke kun de ansattes kamp for at komme væk fra den dominerende ridelærer. Den følger også hvordan hans kone og børn bliver holdt nede af ridelæreren, og hvordan de også ønsker at komme væk fra ham.

”Så snart man gjorde noget, som far ikke brød sig om, fik man en lussing eller hårde ord med på vejen” fortæller Sophie Jahn i et interview med Ude og Hjemme i 2021.

Natrytterne er en del af de mange virkelighedsbaseret serier du kan finde på C More, blandet spændende svenske serie Knutby, der fortæller den tragiske historie om en præst i pinsebevægelsen, der får barnepigen til at dræbe hans kone og serien om den amerikanske Dr. Death, der dræber og lammer langt flere patienter end han hjælper.

Traileren til Natrytterne viser de store følelsesmæssige udsving pigerne på Heddesta oplever. Lige fra hvordan faderen ,an være sød og charmerende, til pludselig at eksplodere i raseri:

ANNONCE