Skæv skønhed ud af boksen

Ikke et øje er tørt, ikke et dansetrin er uafprøvet, når tung undergrundstechno brager igennem i en sal, der emmer af diversitet, fest- og livsglæde. Meister Party går løs på Rust/NATKLUBBEN den 8.10. Du skal med!

HOUSEFRAU er en DJ-trio med mange års erfaring bag DJ-pulten og i musikbranchen generelt. Trioen består af Sus Wilkins (DJ i HOUSEFRAU og festarrangør), Maria Barfod (DJ, booker på Søpavillionen og festarrangør) og Mai Sc haarup (DJ, producer, natklub chef og festarrangør). Vi fik en snak med Mai om konceptet.
”Sus og jeg startede HOUSEFRAU i 2017. Sidenhen kom Maria til i 2020, hvilket gav ufatteligt meget mening, da hun også er en erfaren DJ og booker, og vi manglede en ekstra mand, så vi kunne optimere vores fester og DJ-jobs.

HOUSEFRAU handler i grove træk mest af alt om at hylde det autentiske gennem os. Vi vil skabe rammerne for en fri fest, hvor man kan komme præcis, som man er og give plads til alle de forskelligheder, vi har. Altså diversitet. Samtidigt vil vi også give et nyt talent mulighed for at optræde på en større scene”

Vanvittige fester
Siden starten har DJ-kollektivet haft en målsætning om også at bane vejen for andre. Både ved eget eksempel, men også ved at helt konkret at give nye artister chance. Mai Uddyber ”Da vi startede HOUSEFRAU, var det meget få DJ`s som var kvinder, queers, non binære eller trans eller også blev de ganske simpelt bare ikke booket. Derfor startede vi med at lave nogle vanvittige fester, der kunne rumme alt og alle. Og vi giver altid et upcoming navn muligheden for at optræde på en større scene. Og fordi vi elsker musik og elsker at feste. Meget simpelt!”

Jägermeister Meister Party
Det er nu på lørdag den 8. oktober, der er Meister Party på Nørrebro. Hvis du ikke allerede har booket billet, og er ved at finde festtøjet frem, får du lige en inspirations teaser fra Mai bag pulten. ”Udover et spændende nyt navn, så kan man forvente mindst fire timers god og tung HOUSEFRAU energi, fest og farver og fyrværkeri og en masse andet. Noget bliver ‘surprise’ på dagen, og meget kan man løbende finde på vores Instagram og andre sociale medier. Til vores fester skal der være plads til, at man kan udfordre sine egne
eller andres grænser og forestillinger om blandt andet køn. Klubben har i øvrigt en Safer space politik”

En del af et miljø
HOUSEFRAU led som underholdningsbranchen generelt under pandemien, men har nu igen godt gang i arrangementerne, hvor Culture Box har været en tilbagevendende venue. Mai Schaarup går spadestikket dybere om grundlaget for HOUSEFRAU, historikken og hvor de står i dag?
”Kigger man på scenen, har normen været, at hovednavnet er en mandlig DJ, og hvis det er en kvinde, så er det typisk som support. Vi kommer alle tre fra den kreative branche i forskellige afskygninger, og en grundlæggende motivation har været at vise, at selvfølgelig både kan og vil kvinder stå frem og gå forrest; også som DJ’s. Det er en del af at italesætte ligestilling generelt. Eksemplets magt er vigtig. Men først og fremmest handler det om, at vi elsker at spille musik, der får festen til at vokse og eksplodere i en atmosfære af frie og glade mennesker. Alle er velkomne, vi er ikke en lukket klub, men del af et åbent miljø”

Skønhed ud af boksen
Hvordan er HOUSEFRAU blevet modtaget?

”Jeg synes, det er gået rigtig godt, og at vi står et godt sted i dag, men der er stadig for lidt diversitet på line-ups nogle steder. Så det er noget vi fortsat skal turde snakke om, stå ved og rykke ved”

Hvordan vil du sige, at HOUSEFRAU skiller sig ud på scenen?

”Vi følger alle med og er aktive i branchen og laver nogle gode, rummelige og vilde fester med den lyd, som vi har en passion for. Det vil sige melodisk house/ techno, afrohouse, indie dance og elektronisk. Vi går meget efter det farverige, både i forhold til musikken, men også det rent visuelle hvad angår indretning, udsmykning og indslag. Vi har drags, folk der performer med ild og god plads til skæve eksistenser. Vi får skønhed ud af boksen på mange forskellige måder”

Har I også oplevet modstand?

”Ja, det er ærgerligt, at man skal legitimere og forklare sig selv, og at de rammer og Kønsroller, vi lever under, er ulige. Jeg synes, at der kan herske en form for privilegie-blindhed, hvor mange mænd ikke anerkender, at rollerne og mulighederne er skævt fordelt. Men vi fokuserer på det positive, og vi elsker at bidrage med en kæmpe fest med kvinder og queer forrest på scenen, hvor der er plads til alle”

ANNONCE