24 koncerter for 245 kroner – Årets upcoming festival leverer store stemmer til små penge!

For mange er det at tage på festival forbundet med en dyr fornøjelse, og for hvert år bliver priserne højere og tømmermændene hårdere. Men på Roskildes nyeste festival, Nordlyd, er priserne nær halveret og fællesskabet fordoblet.

SMÅ PENGE, STORE STEMMER

I en tid hvor verden vender på hovedet, hvor man må løbe for at følge med flokken, og hvor det at købe én pakke smør kan vælte økonomien for resten af måneden – der opstår Nordlyd Festival og tilbyder et frirum for alle. Det at være på festival skal være en fejring af musikken og det fællesskab, der opstår omkring den, og det skal alle have råd til at kunne deltage i.

Du kan nu opleve den unikke festival d. 3.-6. august med 24 koncerter over 3 dage for kun 245 kroner!

Og der er ikke blevet sparet på musikken. Med navne som De Underjordiske, USSEL, Josie Amadonna, ØNDI og Elo Kay byder musikprogrammet på oplevelser, du sent vil glemme.

Foto: Nicolai Hegelund (Replika)
Foto: Nicolai Hegelund (Replika)

Hver enkelt kunstner, der optræder på Nordlyd Festival, er nøje udvalgt for at sikre en alsidig og inspirerende musikoplevelse, som giver et særligt indblik i, hvad der rører sig i det danske musikvækstlag netop nu.

Nordlyd Festival har fingeren på pulsen af den nyeste musikscene og er dedikeret til at præsentere de mest bemærkelsesværdige stemmer på vej frem.

MUSIK, DER SAMLER OS

Nordlyd Festival mener, at musikken har evnen til at samle mennesker på tværs af forskelligheder. Derfor skal musikken, der præsenteres, også reflektere mangfoldigheden i vores samfund.

”Ved at præsentere en bred vifte af musikalske stemmer og talenter på scenen, ønsker vi at give alle festivalgæster muligheden for at spejle sig i artisterne og opleve den transformative kraft, som musikken kan have.” siger projektleder, Emma Tønner.

Foto: Nicolai Hegelund
Foto: Nicolai Hegelund

Årets lineup er nøje sammensat for at afspejle diversiteten og inkludere et bredt spektrum af genrer, stemmer og kulturelle perspektiver. ”Vi tror på, at denne mangfoldighed er med til at berige vores musikalske oplevelse og skabe et fællesskab, hvor alle kan føle sig velkomne og repræsenteret.” siger Emma Tønner.

LYDEN AF NYE STEMMER

Et særligt højdepunkt er ”Lyden af Nye Stemmer” på festivalens eventscene, Iris. Her får publikum mulighed for at opdage de nyeste stjerneskud på festivalhimlen, når spirende musiktalenter springer ud.

Arrangementet er dedikeret til at præsentere unge lokale musikere, som endnu ikke er etableret i branchen, og give dem chancen for at præsentere deres musik på en festivalscene.

Foto: Nicolai Hegelund
Foto: Nicolai Hegelund

”Lyden af Nye Stemmer" er en del af Nordlyd Festivals indsats i forhold til at støtte og fremme vækstlaget inden for musikbranchen. Festivalen er passioneret omkring det at give upcoming talenter en platform og hjælpe dem videre fremad med deres kunstneriske karriere.

"Intimt, og en helt anderledes festival end jeg nogensinde har prøvet før”

Sådan lyder det fra en gæst fra festivalens første afvikling i 2022.

Noget af det mest bemærkelsesværdige ved Nordlyd Festival er dens intime og hjertevarme atmosfære. Du vil ikke opleve dig tabt i mængden af anonyme ansigter her. Festivalen er etableret netop med fokus på at skabe et tæt fællesskab, hvor musikelskere kan mødes og dele deres passion.

Rammerne for det sociale samvær sættes bl.a. igennem events så som venskabelig speeddating, karaoke, fællessang og line dancing. Man kan også slippe fantasien løs sammen i det kreative værksted eller gå på jagt efter det det bedste genbrugsfund i butikken, Genlyd.

”Med åbenhed, nysgerrighed og gensidig respekt, bliver festivalen en arena, hvor mennesker trygt kan mødes, feste, dele gamle minder og skabe nye sammen.” Projektleder, Sira Skov Lindbæk.

Foto: Nicolai Hegelund (Maria Clante)
Foto: Nicolai Hegelund (Maria Clante)

GRØNT OG GLAMOURØST

Nordlyd Festival er også karakteriseret af sit bæredygtige værdigrundlag. Festivalens arrangører er bevidste om de klimaudfordringer, verden står overfor, og de er fast besluttede på at være en del af løsningen.

Festivalen er fysisk bygget op af genbrugsmaterialer. På denne måde sikres, at ressourcerne udnyttes optimalt og at aftrykket på miljøet er minimalt.

Ud over sin positive miljømæssige effekt, bliver genbrug også præsenteret på en stilfuld og meningsfuld måde, når man besøger Genlyd - festivalpladsens helt egen hyggelige genbrugsbutik. Her kan du for få penge shoppe dig til et nyt og unikt outfit uden at belaste klimaet.

Alle indtægterne fra Genlyd går ubeskåret til velgørenhedsorganisationen Another Life, der arbejder for at støtte minoritetskunstnere i den danske musikbranche.

Foto: Nicolai Hegelund
Foto: Nicolai Hegelund

BLIV DEL AF HISTORIEN

Opdag selv de nye talenter og værdien af det levende fællesskab, når det musikalske eventyr begynder den 3. august 2023.

Lad Nordlyd Festival blive dit soundtrack til sommerens uforglemmelige øjeblikke. Festen venter på dig!

 

Er du stadig i tvivl? Så læs, hvad gæsterne fra 2022 havde at sige:

"Jeg er kommet ud af min skal og har fået øjnene op for en masse mennesker jeg ellers ikke havde overvejet at snakke med"

”Efter en halv time føler man sig hjemme. Hvis der er noget Nordlyd kan, som andre festivaler kan mangle, så er det fællesskabet”

”Jeg føler mig in the inner circle, fordi jeg har set de her artister inden de bliver mega store”

"Det er meget tydeligt at vi skal passe på hinanden og være inkluderende, og det forplanter sig hos alle"

“Der er en stor værdi i at føle at man kan spejle sig i de mennesker der står på scenen foran en, og den oplevelse fortjener alle at få”

"På Nordlyd er der kærlighed."

NB: Alle citater kommer fra deltagere fra festivalen i 2022. Citater er bearbejdet for klarhed.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MAIN STAGE LINE UP:

De Underjordiske – USSEL – Josie Amadonna – ØNDI – Elo Kay – Nar – Noras Have – Isogenic – Lyst - Signhild – Mariya – Milestep – Kylian – Bali Snak – Trypical Cumbia

LYDEN AF NYE STEMMER:

Lex Traneus – Beatrice – Blåøjet – Zima – Users – Marie Bang – LOPA – Union Avenue - DFA

 


MÆRK STEMNINGEN I STENINGSVIDEO FRA FESTIVALEN 2022

ANNONCE