Den rette mængde gigabyte er essentiel for din telefons levetid, hastighed og din brugeroplevelse

Du er måske ikke klar over det, men din telefon har brug for RAM, som du har brug for mad, og jo tættere vi kommer på fremtiden, jo mere sulten bliver den. Den rette mængde RAM er derfor heller ikke blot et tomt og småforvirrende udtryk solgt af techindustrien – det er et udsagn for din telefons evne til at varetage dine interesser både i dag og i morgen.

Når det kommer til at forstå de teknologiske forudsætninger for, hvordan vores telefoner, computere og tablets egentlig fungerer, og hvilke elementer der er essentielle for et godt produkt, er vi mange, der er på udebane. Termer som gigabyte RAM er måske en af de mere velkendte i en række af småforvirrende begreber, der fortæller os noget om vores enheders evne til at levere en god oplevelse, og der er gode grunde til, at netop denne term vækker genkendelse i den brede befolkning.

Den rette mængde gigabyte RAM er nemlig essentiel for din telefons levetid, hastighed og ikke mindst den overordnede brugeroplevelse, og derfor har OnePlus satset stort på at udvikle telefoner, der har netop dette. Det inkluderer også den nye OnePlus Nord 3 5G, der bringer 16 GB RAM til et helt nyt prisniveau.

Forstå RAM, og hvorfor du har brug for en masse af det

RAM står for Random Access Memory, og det kan i forhold til smartphones bedst forstås som betegnelsen for din mobils korttidshukommelse (dertil måles RAM i gigabyte, hvorfor de to ofte hænger sammen). Når du vil åbne en app, tage et billede, afspille musik eller lignende, bruger din telefon RAM til at få det til at ske; det er også grunden til, at mængden af RAM har stor betydning for, hvor hurtigt og gnidningsfrit din telefon arbejder.

RAM findes i en række forskellige typer med de lidt mere uspiselige navne som LPDDR4, LPDDR5 og LPDDR5X, hvoraf sidstnævnte er den hurtigste type, der findes i øjeblikket. Og det er ikke noget lille spring, der er fra LPDDR4X til LPDDR5X – faktisk er sidstnævnte næsten 75.8% hurtigere end 4X RAM og er 20% mere energieffektiv end LPDDR5.

Den nye OnePlus Nord 3 5G har 16GB RAM-typen LPDDR5X, hvilket er den fineste form for fremtidssikring, du kan få i en telefon. OnePlus Nord 3 5G vil nemlig takket være denne RAM-type sikre dig en fantastisk brugeroplevelse mange, mange år ud i fremtiden.

Det kan lyde voldsomt, når man omdanner gigabyte til megabyte, for 16 GB RAM er hele 16.000 MB. Men det er i virkeligheden meget nemt at bruge et par hundrede eller tusinde MB uden overhovedet at opdage, at man gør det – særligt, hvis man har for vane at multitaske på sin telefon.

Afhængig af brug kan et smut på Instagram eller Facebook bruge helt op til 500 MB, mens et spil som Minecraft kan bruge op mod 1 GB under brug. Googles OnePlus smartphones har samtidig så avanceret fotomuligheder, at hvis du ønsker at tage et højkvalitetsbillede om natten, vil du få brug for minimum 10 GB RAM.

Nutidens apps er komplekse og krævende – din smartphone er sit bedste selv med 16 GB
RAM

Flere og flere relevante apps kommer dagligt på markedet, og derfor stiger den interne konkurrence mellem app-udbydere også. Hvordan vinder man den? Man garanterer brugere avancerede apps med høj fleksibilitet baseret på den bedste teknologi på markedet. Men hvis du skal nyde din smartphones og dine apps fulde potentiale, skal din smartphone være designet til at kunne varetage opgaven. Selv hvis du ikke har skærmen fuld af apps, og endda selv hvis du ikke bruger sociale medier, bruger du formentlig stadig din mobil til billeder og ikke mindst browsing. Google Chrome er kendt som en stor RAM-forbruger, og den trækker i gennemsnit mere end 1 GB RAM ved brug.

Invester i teknologi, der varetager dine interesse både i dag og i morgen
I 2016 besluttede Google, at alle Android-enheder som minimum skulle have 2 GB RAM for at sikre de bedste forhold for brugeren og enheden. I 2023 fordoblede Google det til 4 GB RAM, men hvis 4 GB RAM betragtes som ”best pratice”, hvorfor skal man så overveje at investere i en smartphone med fire gange så meget RAM? Det handler først og fremmest om at lave en levedygtig investering.

16 GB RAM garanterer dig en hurtig og gnidningsfri brugeroplevelse ikke kun i dag, men også i morgen og mange, mange år ude i fremtiden. Googles nye OnePlus Nord 3 5G er den mest kraftfulde og effektive OnePlus Nord-telefon nogensinde lavet, og for at brugere kan få fuldt udbytte af telefonens hastighed og fantastiske kamera er 16 GB RAM en hel naturlig del af telefonen.

Så selvom din telefon måske fungerer som en drøm i dag, så forestil dig dette: få år fra nu, hvor du ligger på sofaen, og din telefon er spændt til grænsen med hukommelsesdrænende apps, er det ikke usandsynligt, at du vil komme til at ønske, at du havde benyttet dig af ”go big, or go home”- filosofien.

ANNONCE