INGVAR!

Ny skarp og aktuel musicalsatire, der gør tykt grin med vores forhold til jantelov, penge… og svenskere. For er vi i virkeligheden blevet forført af kapitalismen, som i denne forestilling bliver personificeret ved den svenske IKEA-grundlægger Ingvar Kamprad?

INGVAR! er en musikalsk møbelsaga fyldt med gakkede indslag, et velsyngende cast i verdensklasse og stemningsfyldt svensk folkemusik tilsat pedalorgel & violin med en twist af Las Vegas bling.

Hvad ville Ingvar gøre?
”I en meget nær fremtid, måske om fem minutter, opdager en gruppe børsspekulanter, at verdensøkonomien er kollapset og kapitalismen er død.
De synger deres klagesang i håbet om, at nogen vil komme og redde dem. Indtil en af dem får ideen om at spørge deres for længst afdøde ikon, den ultimative kapitalist, IKEAs grundlægger, Ingvar Kamprad til råds. Men han er jo død, og en afdød kan have svært ved at svare direkte, så i stedet udvælger spekulanterne en fra kontoret til at spille Ingvar. De andre påtager sig rollerne omkring ham, og i løbet af natten gennemlever de sammen Ingvars liv, for at se, om de selv kan finde en løsning. Jo dybere de alle sammen kommer ind i fortællingen omkring Ingvar, jo mere bliver de forført af hans talent og visioner og udsigten til de enorme formuer, de kommer til at tjene, når de først har fået svar på: Hvad ville Ingvar gøre?
Men måske er svaret i sidste ende ikke så lyst og blåt og gult, og måske smager köttbullarna og champagnen ikke helt så godt, når sandhederne begynder at komme på bordet. Og når man først har vækket et monster, kan det være svært at slå ihjel igen. Men uanset hvor mange gange slangen æder sin egen hale, og uanset hvor mange gange jagten på evig vækst får boblen til at briste, så vil vores grådighed stadig få os til at stille samme spørgsmål, i håbet om, at denne gang går det bedre, denne gang vinder vi den store lotterigevinst. I stedet for at ændre vores indstilling, er det lettere at spørge: Hvad ville Ingvar gøre?”, fortæller Instruktør Nikolaj Tarp.

Foto: Søren Malmose
Foto: Søren Malmose

En skandinavisk succes
Forestillingen har spillet for fulde huse i vores skandinaviske nabolande og nu kommer den endelig til Danmark, på dansk, når Fredericia Musicalteater har premiere den 10. marts. Teksten er oprindelig skrevet af Klas Abrahamsson, og er oversat til dansk af Mads Æbeløe Nielsen. Musikken er skrevet af Erik Gedeon, og på scenen i den danske version optræder både et trædeorgel og en violin under kyndig delt ledelse af kapelmestrene Pojken Flensborg og David Tøllbøll Mortensen.
På scenen står et hold af Danmarks bedste musicalperformere med Thomas Jensen i hovedrollen som Ingvar.
Det kreative team tæller, foruden instruktør Nikolaj Tarp, også scenograf Lise Birch og koreograf Ernestine Ruiz. Hele holdet har tidligere arbejdet på Fredericia Musicalteater og kender den store scenes storslåede muligheder.

Spilleperiode: 10. – 26. marts
Billetsalg: HER
Varighed: ca. 2 timer inkl. pause

Foto: Søren Malmose
Foto: Søren MalmoseMedvirkende: Thomas Jensen, Elise Ruusunen, Line Staun Jensen, Cecilie Thiim, Johan Klitgård, Magnus Bruno og Søren Bech Madsen.
Orkester: Pojken Flensborg/David Tøllbøll Mortensen og Jakob Rosendahl Poulsen
Instruktør: Nikolaj Tarp
Scenograf: Lise Birch
Koreograf: Ernestine Ruiz
Oversættelse: Mads Æbeløe Nielsen
Original musik: Erik Gedeon
Original tekst: Klas Abrahamsson
Kostumedesign: Thilde Jensen
Lys: Martin Jensen
Lyd: Peter Løvenhardt
Fotos: Søren Malmose


Læs mere: https://www.fredericiamusicalteater.dk/ingvar/

ANNONCE