Philips Hue hylder forkæmpere i musikbranchen, der giver mangfoldigheden lys og plads

Med et sponsorat på 50.000 kroner var Philips Hue afsender på det helt nye legat – BRIGHT-legatet – til årets GAFFA-Prisen.

Der var stående applaus og våde øjne, da vinderne gik på scenen og modtog det særlige legat, der er sat i verden for at hylde forkæmpere for diversiteten i musikbranchen.

“Det her legat peger lige ind i fremtiden”. Sådan lød de sidste ord af takketalen fra vinderen af årets BRIGHT-legat under GAFFA-Prisen 2023, der løb af stablen torsdag den 2. marts. Musikbevægelsen af 2019 vandt legatet på 50.000 kroner – der er sponsoreret af Philips Hue – på baggrund af deres utrættelige arbejde med at fremme diversitet og mangfoldighed i musikbranchen.

I Musikhuset Aarhus var publikum tydeligt berørte af øjeblikket, hvor Gry Harrit, Dina Fie Lorentzen og Lucille Vinkel – forperson og bestyrelsesmedlemmer fra Musikbevægelsen af 2019 – gik på scenen for at modtage den helt særlige statuette, der til aftenens formål var lavet i plexiglas og med lys i skiftende farver.

– Det er en enorm anerkendelse af de tanker, som vi hver især har gået med i vores liv og troede, vi var helt alene med. Her møder vi et netværk, hvor vi finder ud af, at der er nogle, der har det ligesom os. Og med sådan et legat her oplever vi, at der er nogle, der anerkender de oplevelser, vi ellers har gået og været ensomme med hver især igennem hele livet.

Sådan lyder det fra forperson Gry Harrit, der sætter ord på, hvad det betyder for foreningen at vinde BRIGHT-legatet.

Foto: Sebastian Dammark
Foto: Sebastian Dammark

Musik er for alle

Foreningen Musikbevægelsen af 2019 er en forening for kvinder, ikke-binære og transpersoner med virke i musikbranchen. Med andre ord er det en forening, der rummer og hylder kønsminoriteter i branchen – og ikke mindst hjælper hinanden med store og små udfordringer ved at være en del af den.
Legat-vinderne blev valgt af en jury bestående af repræsentanter for Philips Hue, Dansk Industri, Autor og GAFFAs redaktion, som lagde vægt på, at årets modtager af BRIGHT-legatet har skabt et safe space for minoriteter i den danske musikbranche. De har sat en skarp dagsorden og lavet arrangementer med fokus på både problemer og løsninger og har vist stor handlekraft. Sidst, men ikke mindst lagde juryen vægt på, at vinderen har løftet debatten ud af skyggerne på sociale medier og helt ind på spillestederne.
Jury-medlem og Nordisk HR Direktør i Signify – selskabet bag Philips Hue – Anja Hasselbalch håber, at legatet kan øge arbejdsglæden for vinderne og støtte dem i deres utrættelige arbejde med at give mangfoldigheden lys og plads:

– Med legatet håber vi at kunne hylde og støtte en organisation, der fremadrettet vil øge diversiteten i den danske musikbranche. Musik er for alle, og derfor synes vi, at det er vigtigt, at branchen har en bred repræsentation. Med legatet håber vi at lette hverdagen for en ildsjæl eller organisation og være med til at skabe mere diversitet i branchen, fortæller hun.

ANNONCE