Sport, fællesskab og fede oplevelser på Aalborg Sportshøjskole

Aalborg Sportshøjskole er højskole for dig der elsker sport og træning

Her kan du fordybe dig i din yndlingssport eller prøve kræfter med nye idrætsformer. På højskolen er der plads til nybegyndere såvel som erfarne sportsudøvere. Det vigtigste er at du er klar på at give den gas og udvikle dig – både fysisk og personligt. Og så er du under hele dit højskoleophold omgivet af andre unge mennesker, der er lige så vild med sport og fællesskab, som du er!

Vi har inddelt vores fag udfra fire fagområder

Fitness / fysisk træning
Job i uniform
Motion og udvikling
Outdoor / friluftsliv

Du får nye venner og udvider dit sociale netværk
Det særlige ved højskole er det forpligtende fællesskab. Dét at bo sammen med andre og være en del af ét stort fællesskab gør, at man hurtigt bliver knyttet tæt sammen. Alle er på højskolen af samme grund og du vil derfor være omgivet af folk, der vil fællesskabet lige så meget som dig. Vi sætter rammerne for fællesskabet, men det kræver ligeledes initiativ fra dig som elev at indgå deri. Dét at vælge en idrætshøjskole gør desuden, at du højst sandsynligt har samme interesser som de andre på holdet, så I naturligt vil have meget at snakke om fra start. Desuden vil I opleve hinanden i situationer hvor I er pressede og overskrider grænser, hvilket knytter jer endnu tættere sammen. De fleste går derfor fra højskolen med et udvidet socialt netværk og en masse fantastiske venskaber, som vil holde ved resten af livet.


Højskolelivet – hvad indebærer det?
Et højskoleliv indebærer mange elementer. I hverdagen har man obligatorisk undervisning fra ca. 8.00 til 15.00 - men bare rolig, du vælger selv dit skema og kan nemt slippe for eksamener og karakterer. Mange vælger netop at tage på højskole for at få en pause fra skolebænken og en oplevelse med i bagagen, og det er der også rig mulighed for her. Der er obligatoriske fag på skemaet såsom fællessang, rengøring og foredrag, men derudover kan du frit vælge mellem et hav af fysiske og ikke-fysiske fag, som du kan fordybe dig i under dit højskoleophold.

Udover undervisningen, er der fritid og weekender, hvor du kan lave lige hvad der passer dig. Nogle elever bruger fritiden på at træne endnu mere, mens andre bruger den på at slappe af med højskolevennerne.

Det samme gælder weekenderne, hvor der også ofte planlægges sociale arrangementer, fester m.m. Eleverne er selv med til at planlægge fede arrangementer i weekenderne, som kan være alt fra OL og temafester til bålhygge, filmaftener, vaffelbagning og vinterbadning. Derudover giver vores centrale placering i Aalborg rig mulighed for at nyde bylivet, tage i gaden eller en tur i Vestre Fjordpark. De fleste elever bliver på højskolen i weekenderne for ikke at gå glip af de fede weekendaktiviteter og få mest muligt ud af deres højskoleophold.


Du skal tage på højskole hos os i dit sabbatår (efter gymnasiet eller efter din bachelor), hvis du vil have en unik oplevelse og få venner for livet, og hvis du er til sport, træning, sammenhold og sjov i gaden. Vi er en storbyhøjskole med fuld fart frem. Du kan deltage i noget fra tidlig morgen til sen aften under hele dit højskoleophold. Vi skal nok udfordre dig og vi er heller ikke bange for at overlade ansvar og beslutninger til eleverne. Det er elevernes højskole, så eleverne er medspillere på deres eget højskoleophold. Et højskoleophold kræver engagement og det forventer vi, at du har. Der vil foruden fantastisk undervisning være køkkentjanser, områder at gøre rent, service at stille på plads efter brug, diskussioner om at komme til tiden og oprydning efter fester. Har du mod på alt hvad højskolelivet indebærer, så pak en taske og kom afsted på højskole i dit sabbatår - du vil ikke fortryde det.

 

ANNONCE