x

Mia Lyhne: – Der er mange musikere, jeg gerne ville på date med

Mia Lyhne: – Der er mange musikere, jeg gerne ville på date med

Alder: 44

Civilstatus: Ugift

Profession: Skuespiller, aktuel i Klovn Forever

 

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Ja, det gør jeg.

Spiller du selv et instrument?

– Som barn gik jeg til klaver og guitar, men kun for en kort periode. Jeg havde på et tidspunkt et klaver stående, som jeg ikke kunne så godt kunne finde ud af at spille på, men jeg gjorde det en gang imellem alligevel. Og da jeg lavede forestillingen Guitaristerne, lærte jeg en lille smule guitar og syntes, det var virkelig sjovt, men jeg vil ikke påstå, at jeg kan spille et instrument sådan rigtigt.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Det har jeg egentlig ikke, men da vi lavede den der forestilling, Guitaristerne, og jeg stod der på scenen med en guitar, hvor der var sat strøm til, så forstod jeg godt, hvorfor musikere er så draget af det. Det var sindssygt fedt!

Synger du i badet?

– Nej, men jeg synger for mine børn og i bilen.

Hvad betyder musik for dig?

– Jeg er ikke særlig opdateret med ny musik pt., men musik betyder vildt meget, og vi hørte meget musik i mit barndomshjem, og det var sådan noget som Trille, Bjørn Afzelius og Anne Linnet. Det var sådan noget rigtig 70'er-musik, som jeg faktisk var lidt flov over, vi hørte, men i dag er jeg rigtig glad for det, for der er noget fantastisk ved det.

Hvordan lytter du til musik?

– Jeg er så gammeldags, og det er helt flovt at sige, men jeg sætter altså stadigvæk en cd på. Jeg venter bare på, at der er en, der kommer og siger "nu er det nok", og så ellers fører mig ind i den der streaming-verden. Jeg har også nogle 100 lp'er stående, som jeg nægter at smide ud.

Hvem er din yndlingskunstner?

– Åh, det er svært at sige – der er mange. Da jeg var yngre, var jeg ret vild med Savage Rose og Pink Floyd. Jeg havde en bred smag dengang.

Hvilken slags musik kan du ikke holde ud at lytte til?

– Jeg har det rigtig svært med jazz. Jeg prøver virkelig, og jeg har været på jazz-festival og sådan noget, men jeg synes simpelthen, det bliver så indelukket. Jeg kan ikke rigtig med det.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

– Uha, jeg har været på karaokebar en gang med min gamle ven Ken Vedsegaard, og vi sang duet – en eller anden sang med Thomas Helmig og Anne Linnet, tror jeg – og det gik så galt, så galt. Jeg grinede mig igennem det hele, fordi det lød så dårligt. Det gør jeg aldrig igen!

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– Det forbinder jeg mest med sådan noget dårligt Modern Talking og Wham! med Careless Whisper og sådan noget.

Hvad er den perfekte musik til en erotisk aften?

– Åh, det ved jeg ikke, men jeg synes, der er noget meget sexet over Pink Floyds Wish You Were Here. Og så synes jeg altså også, at sådan en som Isam B fra Outlandish har en utroligt sexet stemme.

Hvad hører du helst søndag morgen?

– Jamen altså, jeg ser jo Ramasjang med ungerne søndag morgen, så det må være det…

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Jeg lyder enormt gammeldags, det kan jeg godt høre, når jeg siger det, men jeg kan godt lide, når det er noget, jeg kender. Og det skal ikke være alt for elektronisk og pumpet.

Hvad er den første sang, du kan huske? 

– Det må næsten være Min Far Er Bager fra Vinterbyøster og Næsten Som At Finde Rav med Trille. Men jeg har også tidlige minder om Anne Linnets Tove Ditlevsen-plade, Kvindesind og Bjørn Afzelius.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

– Ofte har der været noget opera og noget klassisk musik, der har fået tårerne frem i øjnene på mig.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

– Dét ved jeg simpelthen ikke.

Har du været i operaen?

– Ja, min mor har prøvet at tage mig med derind, men jeg blev ikke helt dus med det.

Har du været på festival?

– Ja, det har jeg, og jeg elsker at høre livemusik, jeg har bare det problem, at jeg ikke er særlig høj, så det er så sjældent, jeg kan se noget, og det er lidt irriterende.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Det var Pink Floyd i Parken, og det var første gang, man så sådan et stort lysshow. Det var en kæmpe oplevelse, og der havde jeg en plads, så jeg kunne se noget.

Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

– Uha, det er jo næsten flovt at sige, for der er mange… Der er jo noget over musikere. Det vil jeg ikke sige højt, men det skulle nok være en trommeslager eller guitarist. Ikke en sanger, det skal være en, der spiller et instrument.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA