x

Troye Sivan: Australiens unge sad pop-komet

Troye Sivan: Australiens unge sad pop-komet

Hans største øjeblik i karrieren har hidtil været en plads på Time Magazines liste over verdens pt. mest indflydelsesrige teenagere. Det var sidste gang, Troye kom på den liste; han har lige rundet de 20. Ud over det blæser vindene i nogen grad den unge australiers vej. Allerede som 13-årig havde den sydafrikansk fødte knægt blandt andet en større rolle i en sydafrikansk tv-serie, hvor han havde en hovedrolle i tre sæsoner, men for tiden har musikken taget over, fortæller han over telefonen fra Perth.

– Jeg gik meget efter skuespillet fra jeg var 14-17, men de sidste par år har jeg fokuseret på musikken. Det er sikkert noget, jeg vender tilbage til, men lige nu savner jeg det ikke.

Måske ikke så underligt, da det ikke ligefrem er opmærksomhed den unge popsnedker mangler. Den første ep Tryxe gik nr. 1 på iTunes i 66 lande og strøg helt op på 5. pladsen på Billboard 200-listen i USA. Nu er han klar med opfølgeren Wild, igen en ep. Selvom sympatiske Troye var vant til rampelyset, kom opmærksomheden noget bag på ham.

– Det var meget overvældende. Jeg havde opbygget et community online, men havde ingen idé om, at så mange ville tage så godt imod den. Så det har været intense år, ikke mindst ved koncerter, hvor det har været fantastisk at møde fans og folk, der er vilde med min musik, ansigt til ansigt.

Hvorfor udgiver du ep'er, er du ikke albumklar?

– Format betyder mindre i dag i forhold til den måde, folk lytter til musik på. Men jo, du har også ret. Det har været fedt at udsende ep'er og har føltes rigtigt, men jeg har ikke været klar til et fuldt album endnu. Jeg kender processen i studiet, og musikken skal være i orden, det tager tid. Men inden for en overskuelig fremtid er jeg ret sikker på, at der kommer et fuldt album.

Vild med Skandinavien

Australien er nogenlunde på den anden side af Danmark, kommer vi til at se dig her i Skandinavien en dag?

– Skandinavien og Japan er de steder, jeg altid har haft mest lyst til at besøge. Som 13-årig blev jeg klar over at jeg var bøsse, og jeg har læst, at Norge var et af de første steder, der legaliserede homoseksuelle ægteskaber, så jeg har altid været tiltrukket af det frisind og den åbenhed i jeres lande. Og så kan jeg lide meget af jeres popmusik, specielt den svenske. Robin er fantastisk, og der er mange stærke producere.

Har du andre centrale inspirationskilder?

– Jeg er inspireret af meget af det, vi har herhjemme i Australien, men grundlæggende spænder mine referencer bredt. Det er lige fra Frank Ocean og Kanye West til Amy Winehouse og Ella Fitzgerald.

Hvordan er tolerancen i Australien, og kommer du til at flytte hvis succesen fortsætter med at eskalere?

– Jeg oplever vores land som tolerant, så jeg har ikke de store problemer, hvad det angår. Det at jeg er bøsse fylder en del i mit tekstunivers og udtryk. Og der er mange der kommer til mig, skriver til mig, mange som føler sig genkendt i mine ord. Det er meget berigende. Om jeg flytter på sigt, skal jeg ikke kunne sige, men jeg synes, der er en god balance i mit liv nu. Typisk er jeg væk seks-otte uger, hjemme igen to-tre uger, det passer godt for nu. Og så kan jeg kigge på kænguruer fra min dagligstue. Kom over og besøg mig, så skal jeg vise dig kænguruer.

Hvem?

– Jeg er 20 år gammel. Jeg er sangskriver, sanger og skuespiller.

Hvad?

– Jeg vil betegne min musik som "Dark pop". Jeg synes, pop kan være både interessant og cool, hvis det er velskrevet. Pop kan også være trist. Det er den tone, jeg gerne vil ramme.

Hvor?

Jeg blev født i Johannesburg Sydafrika, men flyttede til Perth i Australien med min familie som to-årig. Jeg elsker det her, strandene er fantastiske, alle mine venner og min familie er her, og det er meget laid back. Jeg synes, Australien er det bedste land i verden. Her er også en cool musikscene i Perth, men vil du meget, ender du hurtigt online. Mange rykker typisk til Sydney, hvis de vil forfølge de større drømme og mærke miljøet. Mange mener, at Australien er midt i en gylden popalder, og sådan ser jeg det også selv. Der er meget kvalitet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA