x

Guide: De bliver store i 2016 – Danmark

Guide: De bliver store i 2016 – Danmark

Et nyt år har meldt sin ankomst, og stjernefrøene begynder så småt at blomstre på ny. Traditionen tro har GAFFA sammensat en oversigt over de nye navne, som vi tror kommer til at præge det kommende år – og der er god grund til at holde øje med dem allerede nu, for du kommer til at høre mere til dem.

Hør playlisten "De bliver store i 2016 - Danmark" i Spotify

 

Benal

Hvem er de?

Dansksproget rap-duo fra København, der kombinerer stemningsfyldt electro med stærk forbindelse til hiphoppens rødder.

Hvorfor skal du elske dem?

Duoen formår at fusionere to genrer, der skaber en skarp kant i deres kompositioner. Deres poetiske rap komplementeres af det dystre elektroniske lydunivers, som puster nyt liv i den danske hiphop. De har allerede udgivet to anmelderroste ep'er, og sågar en opsamling, så produktiviteten fejler derfor ingenting.

Hvad kan du forvente?

I begyndelsen af 2016 udgiver Benal deres debutalbum, som blandt andet ser gæsteoptrædener fra Suspekt.

 

Chinah

Hvem er de?

Københavner-trioen Chinah gør sig i elektronisk pop, med et touch af den sofistikerede r&b-lyd.

Hvorfor skal du elske dem?

Chinah har allerede gjort sig bemærket på den internationale dansescene, hvor de har begejstret på Ja Ja Ja i London, Berlin og Hamborg, samt by:Larm i Oslo. Medieomtalen rækker langt ud over de danske grænser, og Chinah kan nu også skrive omtale i BBC og Stereogum på cv'et, samt over 1 million streams på Spotify.

Hvad kan du forvente?

Trioen er allerede booket til showcase-festivalen SXSW, så der sker ting og sager i Chinah-land.

 

Ericka Jane

Hvem er hun?

Pigen bag stemmen er kun 19 år gammel og kom på banen i juni 2015 med debut-ep'en Favorite Lie.Hvorfor skal du elske hende?

Ericka Jane gjorde sig først bemærket i X Factor på DR. Det var helt tilbage i 2011, og dengang var hun kun 15 år gammel. Sidenhen er hypen omkring hende vokset, hvilket blandt andet kulminerede med en optræden på Spot Festival i 2015.

Hvad kan du forvente?

Med inspirationskilder, der tæller pop-dronningerne Rihanna, Alicia Keys og Beyoncé formår Ericka Jane at skabe dansabel pop med en aggressiv kant, som giver et tiltrængt kick til den danske popscene.

 

Katinka

Hvem er de?

Selvom navnet umiddelbart indikerer en solist, er der flere bag projektet. Katinka er udgjort af sangerinde og sangskriver Katinka Bjerregaard og producer Simon Ask, der startede karrieren på Spot Festival 2014.Hvorfor skal du elske dem?

Foruden at have været blandt vinderne af Karrierekanonen 2015 er Katinka et heftigt indspark på den danske live-scene. Tidløs sangskrivning sammensat med den eksperimenterende pop, hvor alt fra ukulele og stueorgel til husholdningsredskaber finder vej ind i kompositionerne.Hvad kan du forvente?

Et skævt, varmt og charmerende lydlandskab, der får lytteren til at føle sig hjemme i stuen.

 

Liss

Hvem er de?

Fire fyre fra Aarhus, der skaber dansabel og sjælfuld electro-pop med strejf af soul og r&b.

Hvorfor skal du elske dem?

2015 var starten på Liss, så de er nye på den danske musikscene. Gruppens optrædener er derfor stadig i deres spæde skridt, og trods kun to udgivelser i bagagen har de allerede gjort sig opmærksom i det store udland, blandt andet hos selveste Pharrell Williams.

Hvad kan du forvente?

I denne måned spiller Liss deres første og for længst udsolgt headliner-koncert i København. Man kan nok godt regne med, at de danske live-scener bliver præget af Liss i det kommende år.

 

Fabian Mazur

Hvem er han?

Som søn af den verdenskendte perkussionist Marilyn Mazur har Fabian Mazur konstant været omgivet af musik i sin opvækst. Det er der kommet en skarp lyd ud af, der bygger bro mellem den kommercielle deep house og den fandenivoldske trap-genre.

Hvorfor skal du elske ham?

På de sociale medier har Fabian Mazur for længst rundet de tocifrede tusindetal, hvor han flittigt deler ud af sine kompositioner. I november 2015 udgav sin seneste single Juice, som desuden står til fri afbenyttelse på cyberspace. I en tid, hvor pladesalget står for skud, skal man lede længe efter magen til coolness.

Hvad kan du forvente?

Udover at skyde singler ud fra højre og venstre er Fabian Mazur ofte at finde i det danske natteliv, hvor han lægger lyd til storbyernes dansegulve.

 

Palace Winter

Hvem er de?

Dansk/australsk duo med hang til elektropræget guitarrock og kreativitet.

Hvorfor skal du elske dem?

Hvis du nogensinde har undret dig over, hvordan Australiens uendelige sommer og Skandinaviens lange vintre lyder, er Palace Winter et godt sted at starte. Duoen kombinerer et synth-præget lydunivers med atmosfærisk vokal og skarpe sanger-sangskriverelementer. Alt dette udgør en dansabel og dybt fokuseret guitarrock, der gør det svært for publikum at stå stille.

Hvad kan du forvente?

En musikalsk sammenblanding mellem det kolde fra nord og Stillehavets varme.

 

Phlake

Hvem er de?

Dansk urban-duo, der blander det bedste fra hiphoppens rytmer og det sprøde fra r&b'en.Hvorfor skal du elske dem?

Jonathan Elkær og Mads Bo udgør sammen Phlake, der kombinerer de knivskarpe rytmer med en lækker og kraftfuld vokal. Der er allerede fart på duoen, der efter kun få singleudgivelser spiller udsolgte koncerter landet over.

Hvad kan du forvente?

For Phlake er r&b ikke længere bare rhythm and blues. Det er Rhythm'N'Balls.

 

Saveus

Hvem er han?

X Factor-Martin er tilbage som elektroekvilibristisk lydsmed.

Hvorfor skal du elske ham?

Publikums rungende bifald efter Saveus' optræden ved P3 Guld tog ikke fejl. Saveus skaber en personlig blanding af tunge elektroniske beats og poppede sanger-sangskriverpassager, som høres på Levitate Me. Der er fokus på det dystre og dommedagsprægede univers, når Saveus inviterer indenfor, men samtidig er der en bred og langtrækkende appel.

Hvad kan du forvente?

Saveus står klar med debut-ep og dertilhørende turné i starten af 2016.

 

Velvet Volume

Hvem er de?

Hårdtslående søster-rocktrio fra Aarhus.

Hvorfor skal du elske dem?

Tre piger, der spiller fed rock – what's not to like? Tvillingerne Noa og Naomi Lachmi dannede sammen med lillesøsteren Natasja Lachmi i 2013 rockbandet Velvet Volume, hvor der sættes fokus på den minimalistiske garagerock. Med simple riff og tunge trommer charmerer søstergruppen sig forbi landets spillesteder, hvilket blandt har bragt dem til Uhørt Festival og Danmarks Grimmeste Festival, og i december 2015 optrådte de til GAFFA-Prisen og P6 Beat Rocker Koncerthuset.

Hvad kan du forvente?

Når Velvet Volume ikke er at finde på landets livescener, er de i studiet, hvor de lige nu er i gang med at indspille nye sange.

 

Wangel

Hvem er han?

Varm og groovy popmusik af international format.

Hvorfor skal du elske ham?

Når man hører vokalen i Wangel, er der ikke meget at være i tvivl om. Der er ingen AutoTune, men alligevel falder associationer over på indie-succeser som Bon Iver, tilføjet elektroniske beats og sprøde synths. 2015 har været et travlt år for Wangel, der så optrædener på adskillige af Nordens største festivaler.

Hvad kan du forvente?

Wangel er på vej med sit debutalbum og har i den forbindelse planlagt en omfattende forårsturné.

 

Yung

Hvem er de?

Ærkeårhusianske punk-melankolikere, der viser, at punken endnu ikke er død.

Hvorfor skal du elske dem?

Inden Yung indtog scenen på Spot Festival og senere på Roskilde Festival i 2015, havde kun få hørt dem. Sidenhen er de blevet spået som arvtagere af en genre, der fik sin danske renæssance med Iceage. Lyden er som en fjern slægtning af Ty Segall og Jay Reatard, men stadig med et nordisk, melankolsk touch, særligt indkapslet af samspillet mellem rå vokal og fuzzy guitar.

Hvad kan du forvente?

Der er flere koncerter i støbeskeen, og de går blandt andet omkring det store udland.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA