Hun bliver stor i 2017: Den danske popsangerinde Soleima bruger verden som flyvende musikstudie

Hun bliver stor i 2017: Den danske popsangerinde Soleima bruger verden som flyvende musikstudie

Danske Soleima er en af de 12 danske solister og bands, der er med i artiklen "De bliver store i 2017".  Her sætter vi fokus på Soleima.

År 2017 betyder musik for danske Soleima. Foruden koncertdatoer er kalenderen fyldt med kommende musikudgivelser.

Under kunstnernavnet Soleima har 27-årige Sarah Mariegaard forladt rapgruppen Flødeklinikken for at lave musik i sit eget navn. Et soloprojekt, hvor internettet er sangerindens flyvende musikstudie. Her svæver musikken mellem producer og sangerinde på tværs af landegrænser:

– Det er sindssygt sjovt. Med internettet er det jo hele verden, man kan arbejde sammen med, forklarer sangerinden, der blandt andet har lavet musik med den engelske producer John Calvert samt Vera og Vasco.

Musik frem og tilbage

Selvom Soleima ofte indspiller musik i et studie på Vesterbro, skaber hun musikken i sit eget hjemmestudie på bofællesskabet i København. I lejligheden står en mikrofon og nogle monitors, som sammen med en pc og nogle lydkort er klar til at indfange sangerindens idéer. Musik, som ryger på en virtuel rejse til samarbejdspartnerne i for eksempel London og Los Angeles:

– Det er vildt sjovt at sende musik frem og tilbage. På den måde kan en sang virkelig udvikle sig på nogle sjove måder, siger sangerinden, der forklarer, at singlen Cracks var i mailkorrespondance flere gange, inden den var færdig.

Ud over den seneste single Cracks har sangerinden tidligere udgivet sangene My Boi, Once Was samt Wasted.

Andre stimulanser

Ifølge sangerinden er det ikke kun numrenes rejse mellem computere, som giver inspiration til musikken. Ud over musikrejser til Los Angeles og London har ture til Afrika pakket Soleimas musikalske rejsetaske med inspiration.

Foruden interesse i musik har sangerinden en kærlighed for antropologiens arbejde med mennesker og kultur.

Sarah Mariegaard har været en del af et antropologisk projekt i Afrika, hvor en tanzaniansk dansegruppe skulle til Danmark at bo. Projektet krydret med utallige rejser fik sangerinden til at studere antropologi på Københavns Universitet.

Selvom bachelorbeviset er i hus, og soloprojektet spiller, har Soleima ikke sat antropologien på hylden.

– For mig er det godt at blive stimuleret på andre måder end ved kun at lave musik, lyder det fra Sarah Mariegaard.

I samarbejde med Filmværkstedet i København arbejder sangerinden lige nu på en migrationspolitisk dokumentarfilm om Senegal.  

Ud i verden

Efter at have lukket Flødeklinikken sammen med barndomsvennerne valgte Sarah Mariegaard at rejse til USA og London. Her samarbejdede sangerinden med forskellige producere. Planen var, at Sarah Mariegaard skulle være sangskriver for andre artister. Men efter at have mødt producerne Vera og Vasco var sangerinden klar over, at hun skulle lave musik i sit eget navn. Musik på engelsk:

– Jeg synger engelsk, fordi det giver muligheden for at komme ud i verden. Det kan man ikke ligefrem sige, at man gør med dansk, siger Soleima, der tidligere har sunget dansksprogede omkvæd i Flødeklinikken.

Ud over et par singleudgivelser er Soleima klar til at åbne hængslerne for sin musikalske rejsekuffert den 21. april, hvor sangerinden udgiver et minialbum.

 

Hvem: Sangerinde, der laver organisk elektronisk popmusik med inspiration fra funk og soul.

Hvad: – Engang kaldte min producer det for garagepop. Det synes jeg var en meget sjov måde at tænke det på. Lidt skraldet og sær popmusik.

Hvor: – Jeg er fra Skejby i nærheden af Aarhus. Derudover har jeg boet et år i Tanzania. I dag bor jeg i København.

 

Hør singlen "Cracks":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA