Tinderbox- og NorthSide-bagmand: – Det er realistisk, at vi kan få udsolgt på begge festivaler samme år

Tinderbox- og NorthSide-bagmand: – Det er realistisk, at vi kan få udsolgt på begge festivaler samme år

Tinderbox har netop offentliggjort det færdige program, hvor hiphop-legenderne Run DMC vil give deres første danske koncert, siden deres dj Jam Master Day blev skudt og dræbt i 2002, og gruppen derpå gik i opløsning. Også Tina Dickow, Sort Sol, Rasmus Walter, Folkeklubben, De Danske Hyrder, Louis Berry, Lemaitre, Lightwave Empire, Felix Jaehn, Throttle, Dirty South og dj’en Kant er blevet føjet til programmet, der desuden tæller navne som Haim, Kings of Leon, The Killers, Sean Paul, Martin Garrix, Mø, Lukas Graham og mange flere.

Vi har tidligere i dag talt med Tinderbox’ talsmand Morten Hopballe, men vi har også stillet et par spørgsmål til Brian Nielsen, der er medejer af og med til at booke programmet på såvel NorthSide som Tinderbox. Det store tyske koncertagentur FKP Scorpio ejer også en del af begge festivaler, og den danske koncertarrangør Beatbox Entertainment ejer ligeledes en del af Tinderbox.

Brian Nielsen, NorthSides talsmand John Fogde har tidligere sagt, at NorthSide er sikre på at få udsolgt i år, mens Tinderbox’ talsmand Morten Hopballe netop har udtalt, at han håber, at Tinderbox bliver udsolgt i år, men ikke tør spå om det. Set udefra virker det til, at I sidste år var meget opsatte på at få udsolgt til Tinderbox, fordi der blev stort underskud året før, og i år har I så virket til at have mest fokus på NorthSide, fordi der ikke var udsolgt sidste år. Er det rigtigt?

– Det er rene spekulationer, men det er rigtigt nok, at vi efter sidste år besluttede os for at øge musikbudgettet til NorthSide til næsten det dobbelte, fordi vi kunne fornemme vigende besøgstal. Nu er budgettet til NorthSide og Tinderbox nogenlunde det samme, omkring 35 millioner. I år forsøgte vi at få Foo Fighters til Tinderbox, men de gik så til Roskilde, og vi forsøgte at få System of a Down, og de gik til Copenhell. Og vi har gennem flere år forsøgt at få Kings of Leon og The Killers, og det lykkedes så i år. Vi forventede faktisk ikke at få udsolgt sidste år på Tinderbox, men det var da fantastisk, at det skete. Men nu skal man lige huske, at Tinderbox kun er tre år gammel, mens NorthSide i år finder sted for ottende gang. Og så skal man huske, at Roskilde Festivals musikbudget er cirka 60 millioner kroner, og Smukfests er på cirka 40 millioner – og altså mere end NorthSide og Tinderbox.

Når I booker navne, sidder I så og tænker, at det navn vil egne sig godt til NorthSide, og det navn vil passe bedre til Tinderbox?

– Ja, det gør vi da. Og vi forsøger at kunne tilbyde danske navne nogle unikke koncerter. MØ giver for eksempel kun to danske festivalkoncerter i år, på henholdsvis NorthSide og Tinderbox, det samme gør Tina Dickow, og Lukas Graham giver deres eneste festivalkoncert i år på Tinderbox.

Er det realistisk, at I kan få udsolgt til både NorthSide og Tinderbox samme år?

– Ja, det er det da. Alt er realistisk.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA