x

Bliv boss for dit eget musikprogram

Bliv boss for dit eget musikprogram

Tccshhh. Lyden af en dåseøl, der knappes op – helst i en festivalstol og med udsigt til dage fuld af musikalske oplevelser. Findes der noget bedre? Festivalsæsonen er i fuld gang, og ingen teltlejr er komplet uden et musikanlæg, der kan bidrage til stemningen.

Imens de mange danske festivaler har gjort deres til, at musikprogrammet spiller optimalt, så er det din egen opgave at sørge for musikprogrammet i din lejr. De mest hardcore festivalgængere bygger selv boomboxes, der kan gøre de fleste naboer søvnløse, men der findes også mere enkle løsninger – til de magelige, der sætter pris på god lyd.

Vi har haft en række trådløse bluetooth-højtalere med i marken for at teste deres kunnen på den hårdeste kritiker – festivalgængeren. På dette års Heartland Festival, i smukke omgivelser ved Egeskov Slot, møder vi Anders Vestergaard. Han er 36 år, gymnasielærer og bosat i København, og så er han kræsen, når det kommer til god lyd.

Vi præsenterer Anders for tre forskellige bluetooth-højtalere: One Style, One Click og den mindste model Too, fra det danske brand Libratone. For at yde højttalerne retfærdighed vælger vi et af Heartlands hovednavne Eddie Vedder og sangen ”Hard Sun” fra soundtracket til ”Into the Wild”.

– Det lyder godt. Der er god bund i lyden, der er tilpas med bas, vokalen er klar, instrumenterne er godt balancerede, og den kan spille højt uden forvrængning. Ikke mindst Too-modellen; det er imponerende, at man kan have så meget lyd i så lille en ting. Den er jo ikke større end en flaske. Og det er fedt, at man kan kombinere to højttalere. Og så er det let at downloade og installere den app, man styrer højttalerne med.

Som med meget andet her i livet er det, det indre, der tæller. Og det, der kommer ud af højtalerne vækker begejstring hos Anders. Selvom lyden er altafgørende og bliver godkendt af vores kritiker, kan han også glædes over højtalernes funktionalitet, udseende og festivaltække.

– Designet er dejligt enkelt. Og det er fint, at de har en beskyttelsesramme, så de kan tåle lidt slag og regn. Jeg er dog ikke så meget for pangfarverne, så jeg foretrækker dem klart i sort og grå, griner han.

Det behøver altså ikke kræve en højere teknisk eksamen at blive resident dj i din festivallejr. Der findes efterhånden et hav af muligheder og varianter. Alle tre modeller fra Libratone har 12 timers batterilevetid, og One Click og One Style har begge et smart bærehåndtag, så du nemt kan tage dem med. Og derved udvide rammerne for dine dj-tekniske skills.

Resten er op til dig. Med den rette sætliste skal du nok blive populær i din lejr. Intet skaber god stemning som musik.

Er du fristet til at prøve Libratone selv, så hop over på Facebook, hvor vi sammen med Libratone udlodder ONE STYLE højtalere (værdi: 1499 kr. pr. stk.) til tre heldige deltagere.

 

Se en video om  Libratone One Style:

Libratone ONE STYLE from Libratone on Vimeo.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA