x

GAFFA på EuroSonic/Noorderslag

GAFFA på EuroSonic/Noorderslag

I dagene 10.-12. januar løber den store brancheorienterede musikfestival EuroSonic/Noorderslag af stabelen i den hollandske by Groningen. GAFFA.dk er som de foregående år til stede og rapporterer og anmelder fra festivalen, som kan ses som det hollandske svar på Spot.

Med andre ord er EuroSonic/Noorderslag en kombineret musikfestival for almindelige dødelige og en branchefest med seminarer, paneldebatter og stande. En festival, hvor musikere, branchefolk og medier mødes for at skabe kontakter og udveksle idéer over landegrænserne. EuroSonic er den internationale del af festivalen, der finder sted 10. og 11. januar, mens Noorderslag er den hollandske del, som bliver afviklet den 12. januar.

Modsat den nordisk orienterede Spot-festival dækker EuroSonic hele Europa – i år med et særligt svensk tema, idet der hvert år er et nyt land, der sættes specielt fokus på, om end der altid er kunstnere fra hele Europa på EuroSonic. I alt kan EuroSonic præsentere ikke færre end 180 koncerter på 29 scener og er dermed en af Europas største festivaler af sin slags – med næsten dobbelt så mange koncerter som Spot.

Som på Spot er koncerterne showcase-prægede og er derfor ret korte – som regel omkring 45 minutter. En del af koncerterne bliver i øvrigt optaget og transmitteret af en lang række europæiske radiostationer. Således sender dr.dk/musik en stribe af koncerterne i løbet af festivalen, ligesom programmet Public Søndag søndag den 13. januar klokken 18 sætter fokus på festivalen.

Seks bands repræsenterer Danmark
Som vanligt er Danmark repræsenteret ved en håndfuld bands – i år er det The Kissaway Trail, As In Rebekkamaria, Alphabeat, Veto, Gypsies og WhoMadeWho, der viser flaget. Volbeat var også programsat, men har desværre meldt afbud grundet sygdom. Blandt de øvrige optrædende kan nævnes britiske Reverend And The Makers og The Futureheads, svenske Lykke Li, Familjen, Taxi Taxi, Robyn og Moonbabies, islandske Jakobinarina og Mugison, færøske Boys In A Band, belgiske Hooverphonic, franske Soko, norske Super Family og mange flere.

Festivalen startede i øvrigt for 22 år siden som en endagsfestival med lutter lokale navne under nvnet Noorderslag, men har siden udvidet med yderligere to dage med koncerter med internationale navne – og udvalgte lokale – andre steder i byen under titlen EuroSonic. Derfor det lidt sjove dobbeltnavn.

Så hold øje med GAFFA.dk fra nu af og weekenden over – så vil du støde på stribevis af anmeldelser og reportager fra EuroSonic. Blandt andet vil vi holde øje med, hvordan de danske navne klarer sig på udebane, men vi har naturligvis ører og øjne åbne for nye, spændende toner fra hele Europa.

 

EuroSonics hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA