15 forunderlige facts om Roskilde-aktuelle Bruno Mars

15 forunderlige facts om Roskilde-aktuelle Bruno Mars

Bruno Mars er netop blevet offentliggjort som det første hovednavn til næste års Roskilde Festival. I den anledning giver vi dig her 15 fun facts om soulpopstjernen.

1. Bruno Mars er født 8. oktober 1985, døbt Peter Gene Hernandez og født og opvokset på Hawaii med fem andre søskende. Begge forældre arbejde inden for showbizz. Faderen var musiker og moderen mavedanserinde. Mars’ far er halvt puertoricaner, mens hans mor stammer fra Filippinerne.

2. I en alder af blot to år begyndte Bruno Mars at optræde som Elvis Presley og blev kendt som verdens yngste Elvis-imitator. Den unge Mars blev interviewet af flere støre medier og medvirkede som en lille Elvis i Hollywoodkomedien ”Honeymoon In Vegas”, hvor Nicolas Cage, James Caan og Sarah Jessica Parker har hovedrollerne. Du kan se Mars som mini-Elvis herunder:

3. Som barn blev Mars altid kaldt for Bruno, fordi hans far mente, at han mindede om den professionelle wrestler Bruno Sammartino. Han valgte at tilføje Mars til kunstnernavnet, fordi mange piger sagde, at han kom fra en anden planet. ”Jeg gætter på, at jeg er fra Mars,” har han udtalt i et interview.

4. Før Bruno Mars blev en kendt soloartist, skrev han sange for andre. Han har blandt andet skrevet sange for Adam Levine, Sean Kingston, Flo Rida og Sugababes.

5. Første gang han optrådte som soloartist, var i B.o.B’s sang ”Nothin’ On You” fra december 2009 og efterfølgende på Travie McCoys ”Billionare” fra marts 2010.

6. I maj 2010 udgav Bruno Mars det første solomateriale i form af ep’en ”It’s Better If You Don’t Understand” og nåede en 99. plads på den amerkianske hitliste Billboard 200. Senere samme år udkom de samme sange på Mars’ debutalbum ”Doo-Wops & Hooligans”, hvor de i den omgang nåede op på en tredjeplads på hitlisten.

7. Førstesinglen ”Just The Way You Are” fra debutalbummet gik nummer 1 i både England og USA – og blev i øvrigt nummer 6 på den danske hitliste.

8. På en ferie i Las Vegas blev Mars anholdt for at være i besiddelse af kokain. Han fik en bøde svarende til cirka 14.000 kroner, skulle afsone 200 timers samfundstjeneste og deltage i et stofmisbrugkursus. Mars har senere udtalt til GQ Magazine: ”Jeg var ung, mand! Jeg var i fucking Vegas… Jeg tænkte mig ikke om.”

9. I december 2012 udgav Mars sit andet album ”Unortodox Jukebox”, der debuterede på en andenplads på den amerikanske albumhitliste. Tre måneder efter udgivelsen landede den på listens førsteplads.

10. Da singlen ”When I Was Your Man” blev nummer et på hitlisten i USA, blev Mars den mand, der anden hurtigst har fået fem singler på førstepladsen – kun overgået af sit idol Elvis Presley.

11. Selvom man kalder Bruno Mars for en soloartist, har han altid sit band The Hooligans med til koncerter. The Hooligans medvirker blandt andet også i musikvideoerne til ”The Lazy Song”, ”Uptown Funk” og ”Treasure”. De optræder både som band og skuespillere.

12. I 2014 optrådte Bruno Mars, sammen med bandet, som den yngste nogensinde til Super Bowl. Med som gæst havde han besøg af Red Hot Chili Peppers. Tilsammen de skaffede 115 millioner seere. Bruno Mars optrådte igen Super Bowl i 2016, denne gang som gæst hos Coldplay.

13. I 2014 nåede Bruno Mars en 12. plads på magasinet Forbes' liste over de bedst indtjenende musikere, hans hidtil bedste placering på listen.

14. Bruno Mars har modtaget fem Grammyer, tre Brit Awards, tre MTV Europe Music Awards – og en GAFFA-Pris for årets internationale udgivelse i 2016, albummet "24K Magic".

15. Bruno Mars er en lille mand og er blot 1,67 meter høj.

Se musikvideoen til titelnummeret fra Bruno Mars' seneste album, "24K Magic" fra 2016:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA