x

Guide: 10 spændende 2018-koncerter, der stadig er billetter til

Guide: 10 spændende 2018-koncerter, der stadig er billetter til

Vi er i fuld gang med et nyt år og dermed også et år med mange spændende koncerter. Vi har kigget lidt i kalenderen og har fundet en stribe lovende shows, som der stadig er ledige billetter til – også selvom januar for manges vedkommende er en måned uden mange penge på kontoen, men så må man jo efter bedste evne prioritere. Klik på kunstnernavn for link til billetsalg og mere info.

 

Alt-J, Forum, 23. januar (billedet)

Den britiske indierocktrio giver den første danske koncert oven på udgivelsen af deres tredje album, Relaxer, som udkom i juni sidste år. Tidligere har bandet udgivet debuten An Awesome Wave fra 2012, et album der vandt den prestigefyldte Mercury Prize, og to år senere kom This Is All Yours

Alt-J har tidligere spillet på NorthSide i 2013 og i både TAP1 og på NorthSide igen i 2015. Til sidstnævnte koncert anmeldte GAFFAs Kristoffer Veirum og gav fem stjerner til Alt-J med ordene: ”En højstemt succes, hvor vi fik fra hele kataloget i et langt, spændstigt sæt, vi fik indlevelse, og vokalharmonierne sad i skabet”. Læs hele anmeldelsen her.

 

Gulddreng, Royal Arena, 2. februar

Efter halvandet år med hit på hit på hit og en del koncerter giver Malte Ebert sit største show, der samtidig bliver hans sidste koncert som den parodiske, selvtillidsfulde Gulddreng-pop-persona. Det bliver naturligvis med pomp og pragt og sandsynligvis champagne i lange baner ud over publikum. Malte Ebert har tidligere offentliggjort, at han fortsætter karrieren som engelsksproget sangskriver under navnet Malte, så vi har altså langtfra hørt det sidste til hitmageren, når den sidste tone fra Gulddreng er klinget ud.

Live er Gulddreng i øvrigt langt mere end en gimmick. Da han drog ud på turné i januar 2017, uddelte GAFFAs anmelder Trine Østergaard fire pæne stjerner under overskriften "Entertaineren Gulddreng underholdt bravt trods ensformige sange". Læs hele anmeldelsen her.

 

Kygo, Royal Arena, 11. februar

Den unge norske house-musiker Kyrre Gørvell-Dahll alias Kygo er på få år blevet et stort navn. Det begyndte, da han udsendte en række af sine karakteristiske melodiske remixes af blandt andre Passenger, James Blake og Rihanna gratis på Soundcloud. Alle numrene fik millioner af afspilninger, hvilket medførte, at blandt andre Coldplay, Ed Sheeran og The Weeknd henvendte sig til den unge musiker for at få ham til at nyfortolke deres kæmpehits. Kygo begyndte herefter at have hovedfokus på sin egen musik, og han er manden bag hitbaskere som "Stay", “Firestone” og "Stole the Show".

Kygo udgav i november sit andet album Kids in Love, som GAFFAs anmelder Anders Bøgh tildelte fire stjerner med blandt andet ordene "…håndværket og sangskrivningen er i orden, så mange fans af Kygo eller genren skal nok blive tilfredsstillet." Læs hele anmeldelsen her.

 

Lady Gaga, Royal Arena, 17. februar (få billetter)

Popdivaen skulle egentlig have givet koncert i oktober, men hele hendes Europaturné blev udskudt grundet stærke fysiske smerter. Nu er Gaga på højkant igen og klar til at indtage Danmark, som sædvanlig med et spektakulært show. Koncerten var egentlig udsolgt, men i forbindelse med flytningen er der blevet frigivet enkelte ledige billetter – så du skal være hurtig!

Da Lady Gaga senest gav solokoncert i Danmark, i Jyske Bank Boxen i 2014, uddelte GAFFAs anmelder Lisa Amtoft begejstret fem stjerner med dommen "en flot og underholdende helhedsoplevelse, der viste flere sider af sangerinden". Læs hele anmeldelsen her.

 

The Killers, Royal Arena, 25. februar

Da den britisk inspirerede amerikanske gruppe senest gav dansk koncert, på Tinderbox i Odense i sommer, var det dengang deres første optræden i Danmark i otte år. Vi skal heldigvis ikke vente så længe på dem inden næste koncert, og der er grund til at glæde sig. GAFFAs anmelder uddelte begejstret fem stjerner for Tinderbox-koncerten og skrev blandt andet:

"...det kan godt være, at gruppens senere albums ikke er helt så veloplagte som debuten, hvis man hører dem i deres helhed, men orkestret har alligevel godbidder nok til, at The Killers kan pakke et træfsikkert sæt med numre fra alle årene." Læs hele anmeldelsen her.

Siden da har The Killers udgivet deres femte album, Wonderful Wonderful, som GAFFAs anmelder var lidt mere forbeholden over for, men med masser af hits i bagkataloget, eksempelvis "Mr. Brightside", "Somebody Told Me", "Smile Like You Mean It", "When You Were Young" og "Human", skal koncerten nok blive en fest.

 

Rag'n'Bone Man, Forum Black Box, 26. februar

Rag’n’Bone Man debuterede i 2012 med ep'en Bluestown, men slog først – efter flere ep'er og singler – internationalt igennem i 2016 med sin fusion af soul, hiphop, pop og blues på singlen ”Human”. Albummet med samme titel, der blev udgivet i 2017, scorede fire stjerner af GAFFAs anmelder for dets ”gode samling stemningsfyldt, om end banal gospel-soul-blues.” Under Brit Awards 2017 modtog han både prisen British Breakthrough Act og den prestigefyldte Critics’ Choice Award, der tidligere er vundet af stjerner som Adele, Ed Sheeran og Emelie Sandé.

Rag’n’Bone Man gav to koncerter i Danmark i 2017. Første gang var med en kort og beklagelig optræden i Lille Vega. Rory Graham udviste tydelige smerter i stemmebåndet og måtte derfor gå af scenen efter blot 25 minutter. Dog fik publikum slukket tørsten under britens optræden på Roskilde Festival i sommer, som GAFFAs anmelder gav fem stjerner under titlen ”Den komplette oplevelse”. Nu vender sangeren tilbage til Danmark, og interessen for ham er stadig stor. Koncerten skulle nemlig først have fundet sted i Store Vega, men blev rykket op i den noget større Forum Black Box, en nedskaleret udgave af Forum.

 

Harry Styles, Royal Arena, 19. marts

Sangeren fra pauseholdende One Direction giver sin første solokoncert i Danmark. Harry Styles’ selvbetitlede debutalbum udkom 12. maj sidste år og overraskede nok mange med sin 70'er-inspirerede softrocklyd.

I USA toppede albummet Billboards top 200-albumliste med over 230.000 albumenheder solgt og 193.000 traditionelle albums og skabte historie med den bedst sælgende debutuge for en britisk mandlig kunstners første fulde album, siden Nielsen Music begyndte at opgøre salget i 1991. Herhjemme nåede albummet dog "kun" en fjerdeplads.

GAFFAs skribenter var samlet set godt tilfredse med albummet og ikke mindst førstesinglen, "Sign of the Times", som de stemte ind som årets næstbedste internationale single i 2017, kun overgået af St. Vincents "Los Ageless". Albummet fik en sjetteplads på den tilsvarende albumliste.

 

Game of Thrones – Live Concert Experience, Royal Arena, 1. juni

Hvis du savner Game of Thrones og ikke kan vente til den ottende og sidste sæson, der er ventet i 2018 og 2019, kan du slå lidt af ventetiden ihjel med musikken til serien live på scenen med komponisten som dirigent.

Musikken til den kritikerroste og Emmy-prisvindende serie er komponeret af Ramin Djawadi, og til i 2018 vil komponisten medbringe et orkester, et kor og solister under navnet ”Game of Thrones – Live Concert Experience”.

Ramin Djawadi vil opføre musik fra alle syv sæsoner kombineret med optagelser og billeder fra serien, som til sammen vil genskabe de forskellige riger fra det fiktive univers.

Komponistens musik er lige så varieret og spændende som alle historierne og intrigerne i Game of Thrones. De omhyggeligt opbyggede kompositioner har understøttet de store følelser i vigtige øjeblikke mellem seriens figurer, de har skabt en episk ramme om seriens enorme kampscener, og de har vakt sange fra forfatter George R.R. Martins bøger til live.

I GAFFAs oktobernummer bragte vi et stort interview med Ramin Djawadi, som du også finder lige her.

 

Guns N' Roses, Dyrskuepladsen, Odense, 6. juni

Guns N' Roses har i 2016 og 2017 haft stor succes med deres "Not in the Lifetime Tour". Turnéen fortsætter i 2018, og i den forbindelse giver bandet koncert i Odense.

Hardrockerne har i 2016 og 2017 for første gang siden 1996 turneret med en lineup bestående af tre af medlemmerne fra storhedstiden i slut-80'erne og start-90'erne, nemlig sanger Axl Rose, guitarist Slash og bassist Duff McKagan. De øvrige medlemmer er keyboardspillerne Dizzy Reed og Melissa Reese, gutiaristen Richard Fortus og trommeslageren Frank Ferrer, og de samme syv vil også turnere videre i 2018.

Axl Rose, Slash og Duff McKagan var kernemedlemmer af Guns N' Roses på gruppens første fem studiealbum, "Appetite for Destruction" (1987), "G N' R Lies" (1988), "Use Your Illusion" I og II (1991) og coveralbummet "The Spaghetti Incident?" (1993). Siden har der været stor udskiftning i lineuppen, og Axl Rose er det eneste oprindelige medlem på bandets sjette og hidtil seneste album, "Chinese Democracy", der efter mange års indspilninger udkom i 2008.

"Not in the Lifetime Tour" besøgte også Parken 27. juni 2017. Her var GAFFAs anmelder Espen Strunk moderat tilfreds og uddelte fire stjerner under overskriften "Længe ventet og lige lovlig langstrakt". Læs hele anmeldelsen her.

 

Roger Waters, Jyske Bank Boxen 7. august, Royal Arena 10. og 11. august

Den tidligere Pink Floyd-sanger, -bassist og -sangskriver kommer til Danmark på sin "Us + Them"-turné og spiller sange fra de fire Pink Floyd-album "The Dark Side of the Moon" (1973), "Wish You Were Here" (1975), "Animals" (1977) og "The Wall" (1979) samt sit seneste soloalbum, "Is This the Life We Really Want?", der udkom i juni 2017 og var hans første studiealbum i 25 år.

"Vi medbringer et helt nyt show på turnéen" siger Roger Waters. "Det vil blive en blanding af materiale fra en lang karriere, sange fra mine år med Pink Floyd samt nyt materiale. Cirka 80% af det vil være gammelt materiale og 20% af det vil være af nyere dato, men det vil alt sammen være koblet sammen i generelt tema. Det bliver et fedt show, vil jeg godt love. Det bliver spektakulært, ligesom alle mine shows har været."

Roger Waters gav senest dansk koncert i Parken i 2013, hvor han spillede hele "The Wall"-albummet. GAFFAs anmelder Henrik Tuxen uddelte fire stjerner og skrev konkluderede: "Personligt mener jeg, at den er musikalsk overvurderet, men at være vidne til "The Wall" i Parken den 11. august 2013 var ikke desto mindre en "state of the art"-opvisning i, hvad der er audio/visuelt muligt i dag, og ikke så lidt af en kraftanstrengelse, og for publikum en totaloplevelse. Mange tak for det, Roger." Læs hele anmeldelsen her.

 

Og så er der lige denne her som bonus:

U2 – tid og sted vides endnu ikke

Årets mest læste nyhed på GAFFA.dk i 2017 blev historien om, at U2 giver koncert i Danmark i 2018. U2 offentliggjorde nyheden i forbindelse med annonceringen af udgivelsesdatoen for deres 14. studiealbum, Songs of Experience.

Albummet udkom 1. december, og hvis man forudbestilte det, fik man samtidig mulighed for at købe pre-sale-billetter til deres kommende europæiske koncerter. Hvor og hvornår disse koncerter finder sted, er stadig ikke offentliggjort, men det fremgik, at U2 i 2018 vil give koncerter i 10 europæiske lande, herunder Danmark, som eneste land i Skandinavien. Vi glæder os til at høre mere!

U2 har ikke besøgt landet, siden de gav to koncerter på CASA Arena i Horsens i 2010, og både deres Innocence + Experience-turné i 2015 og 30-års jubilæumsturnéen for albummet The Joshua Tree i 2017 gik uden om Danmark. I Horsens i 2010 uddelte GAFFAs anmelder Henrik Friis fire stjerner og skrev blandt andet: "...rocken og festen var i højsædet og dikkedarerne og de mere tænksomme stunder i undertal."

 

Koncerter, vi ville have anbefalet, hvis de ikke var udsolgt:

Depeche Mode, Royal Arena, 9. januar

Khalid, Tap1, 3. februar

Kendrick Lamar, Royal Arena, 1. marts

Metallica, Jyske Bank Boxen, 27. marts

Sam Smith, Royal Arena, 20. april

Nephew, Jyske Bank Boxen, 5. oktober og Royal Arena 6. oktober

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA