x

Hotel Cecil er klar til at slå dørene op

Hotel Cecil er klar til at slå dørene op

De sidste næsten 30 år har adressen Niels Hemmingsens Gade 10 i indre København været kendt som et jazz-sted under navnet Copenhagen Jazzhouse, men nu lyder der nye toner fra den gamle bygning, som genåbner 22. februar under navnet Hotel Cecil.

Stueetagen er bygget om til en bar, som har åbent fra klokken 16 alle ugens dage, uanset om der er koncert i kælderen eller ej, og de optrædende kunstnere på den lille scene kommer til at spænde bredt uden nogen form for genre-begrænsninger.

– Vi er ikke noget genrespillested, og det er i hvert fald det første, der adskiller os helt fra, hvordan det er blevet brugt de sidste mange år. Vi fokuserer på kvalitet og mindre på genrer, så på den måde kan vi stort set komme forbi alle genrer. Der er stadigvæk jazz, men det kan også være elektronisk musik, rock og heavy, forklarer Jesper Majdall, der er direktør for Bremen Teater, som har overtaget de gamle lokaler.

Med den nye ombygning bliver det muligt at komme i bygningen som almindelig bargæst, samtidig med at det også vil være oplagt sted at få en øl før eller efter en koncert, og det er netop denne dobbeltfunktion af baren, som Jesper Majdall og resten af ledelsen håber at kunne opdyrke:

– Vi prøver at skabe et hus med en høj aktivitet i flere timer af døgnet, så vi lader os ikke begrænse til, at dørene åbner en time før koncerten og lukker efter koncerten. Og så er det klart, at vi også skal op og have et højt aktivitetsniveau på koncert- og arrangementdelen, men det tegner også godt, og vi får masser af ting i kalenderen, fortæller han. Den nyrenoverede scene får taget sin mødom 22. februar, hvor Electric Guitars træder på scenen, og spillestedet har allerede koncerter planlagt helt frem til oktober i år med blandt andre Hjalmer, Cindy Wilson fra The B-52's, Hun Solo, Blondage, Carl Emil Petersen, Warhaus og mange, mange flere.

De nye tiltag bliver delvist foretaget som en del af en forretningsmodel, der forhåbentlig skal gøre det nemmere for det lille spillested at holde sig selvkørende, og delvist for at imødekomme musikfansenes måde at lytte til musik på.

– Man lytter til musik på mange forskellige måder på forskellige tidspunkter, så vi prøver også at appellere bredt. Der får vi jo en del foræret i rummet, for der er godt udsyn til scenen, og det har en god akustik, så det både kan fungere godt til en lidt mere rocket eller vild koncert og til en lidt mere intim koncert for et siddende publikum, forklarer Jesper Majdall.

Spillestedet er en del af Kvindernes Bygning, der blev opført i 1936, og oprindeligt tjente stue- og kælderplanet i Niels Hemmingsens Gade 10 som forsamlings- og foredragssal. Fra 1991-2017 har lokalerne fungeret som et velrenommeret koncertsted for jazzmusikken, men efter årsskiftet har Bremen Teater overtaget lejemålet og driver nu Hotel Cecil i disse eksklusive og historieprægede lokaler.

Læs mere og se hele programmet på Hotels Cecil hjemmeside

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA