x

Her er årets bedste musikalske aprilsnarre

Her er årets bedste musikalske aprilsnarre

I går var dagen, hvor der var endnu flere ”fake news” i nyhederne end ellers. Også musikmedier og musikeres sociale medieprofiler bød på fantasifulde historier, som var for vilde til at være sande, og det var de da heller ikke. Måske var der lidt færre i år end sidste år, da 1. april i år som bekendt faldt sammen med påsken, og en del kreative hjerner syntes at være gået på påskeferie. Vi har dog fundet en del røverhistorier – du er velkommen til at linke til flere i kommentarfeltet.

Ekstra Bladet kunne meddele, at Gasolin’ var gendannet – men deres revisor Inge Petermann (inspireret af Kim Larsens revisor, musikeren Peter Ingemann) havde desværre undladt at betale for at forny deres rettigheder til navnet, som i mellemtiden var blevet købt af et hollandsk jazz-folkband. Bandet var nu nødt til at kalde sig noget andet, og for at det skulle minde lidt om Gasolin’, havde man valgt navnet Diesel (som i øvrigt også er navnet på en australsk sanger, der i 1992 hittede med sangen ”Tip of My Tongue”, uden at dette indgik i historien). Af samme grund havde gruppen måttet ændre de planlagte to comebackkoncerter i Parken til Kim Larsens stamværtshus, Lørups Vinstue i Odense 1. april 2019.

Se og Hør fortalte, at Medina (billedet) skulle synge den officielle titelsang til fodbold-VM i Rusland, ”Sne i Rusland”, i duet med selveste Nicklas Bendtner, som til lejligheden havde fået sangtimer hos en norsk stemmetræner ved navn Åske Hare.

Gulddreng skrev på sin Instagram-profil, at han skulle være dommer i X Factor, når talentshowet næste år flytter til TV2. I sig selv måske en ikke helt urealistisk nyhed, men når den blev offentliggjort 1. april, burde alarmklokkerne lyde.

 

Ny dommer i næste sæson af X-Factor 

Et opslag delt af Gulddreng ⚰️ (@gulddreng24k) den

Smukfest offentliggjorde en ny boform på festivalen, Skattely, med følgende ordlyd: ”Det koster ikke noget at bo i Skattely på Smukfest – her er det jo antidagligdag hele ugen. Skattely er derimod for dig, der typisk er flad midt på måneden, har et håbløst studielån i bagagen og godt kan finde på at tage et par flasker med hjem i tasken, når du har været på bodega. Du er lidt sølle rent økonomisk, men du er rar og festlig! DU trænger til at bo ekstra godt på Smukfest!”

Love Shop-sanger og -sangskriver Jens Unmacks blog kunne fortælle, at pladeselskabet Sony Music i denne måned ”omsider udsender Love Shops tredje album, Billeder af verden fra 1995, som bokssæt. Sættet udsendes både som 3-dobbelt lp og som 2 cd og 1 Blu-Ray disk. (…). CD1 indeholder albummet i sit oprindelige mix, mens CD2 indeholder en række outtakes, herunder en up-tempo-udgave af “Fuck min højdeskræk”, der ikke kom med på det færdige album, og Kenneth Bagers remix af “Min pizzaven/Gin & tonic”, der hidtil kun har været at finde som meget svært opdrivelig promo.”

Da kendere af Love Shop vil vide, at netop dette album langtfra er Jens Unmacks yndlingsalbum med bandet, måske snarere tværtimod, og at det i øvrigt udkom i 1994, var nyheden let at gennemskue som en aprilsnar. Det eneste Love Shop-album, der er udkommet som bokssæt, er Go fra 1997 – et album, som Unmack er anderledes begejstret for.

GAFFA Sverige bragte hele to aprilsnarre. Den ene var, at hedengangne Kent var genopstået under navnet Kant, som havde offentliggjort singlen ”7 Sekunder”. Bandet og sangen findes, men har intet med Kent at gøre. "7 Sekunder" kunne ellers godt lyde som en Kent-titel. Gruppen har adskillige gange brugt tal i sangtitler, eksempelvis "10 minuter (för mig själv)" "747", "400 slag", "Max 500" og "999".

Desuden kunne man læse, at dj-trioen Swedish House Mafia, som i forrige uge blev gendannet, allerede var gået i opløsning igen og til gengæld var splittet op i hele tre nye konstellationer: Steve Angello var gået sammen med en anden svensk dj, Eric Prydz om at danne dj-duoen Swedish Housewife Mafia. Et navn, som henviste til, at begge dj’s er gift med deltagere i den svenske realityserie Svenska Hollywoodfruar. Axwell havde teamet op med Norges housestjerne Kygo for at danne Scandinavia House Mafia, mens sidste medlem, Ingrosso, var gået sammen med canadiske Deadmau5 om duoen Swedish Mouse Mafia.

GAFFA Danmark kunne fortælle, at en planlagt Slipknot-koncert i Royal Arena var blevet aflyst grundet regeringens meget omtalte maskeringsforbud. Historien om, at ny engelsk forskning viser, at hyppige koncertgængere lever længere, var derimod ikke en aprilsnar, selvom flere troede det. Forskningsresultaterne, vi henviste til, blev nemlig publiceret i marts 2018 og ikke 1. april.

LÆS OGSÅ: Mads Langer springer ud som politiker – stiller op til Folketinget

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA