x

PLAYLISTE: Spritnye tracks til din weekend

PLAYLISTE: Spritnye tracks til din weekend

Fredag er store udgivelsesdag i musikverdenen – derfor har vi samlet vores favoritter på en playliste til dig. Læs om ugens nye singler og hør dem alle nederst i artiklen. 

Matrix: K-phax feat Kops
Den kun 19-årige musiker har fart på tilværelsen. Tre singler og en signing er det blevet til det sidste halve år, og så kan han opleves på dette års Spot Festival i Aarhus. Både han og Kops har været en del af P3’s talentudviklingsprogram KarriereKanonen. De to både skriver og producerer deres musik selv og har med “Matrix” skabt et opløftede pop-nummer, der stadig har lige elementer af den urbane lyd.

Careless: Louis Samson
Han er i dag aktuel med sin første solo-ep. Kendt fra sin tid som forsanger i Julias Moon, der hittede på alverdens danske radiostationer med sange som “Palace” og “Lipstick Lies”, er Samson nu klar med sit første store solo-udspil siden gruppens splittelse i 2016. Sangene handler blandt andet om ikke at kunne finde tid nok til sin udkårne, men at prøve at få det bedste ud af tiden alligevel.

Sway: Tove Styrke
Svenske Tove Styrke har været en del af elektro-poppen fra starten med navne som Robyn. Hun har vundet flere priser og turneret med Lorde samt nu med Katy Perry. De to lægger vejen forbi Royal Arena den 8. juni.

LÆS OGSÅ: Nuancerigt udspil fra unge punkrockere (Iceage) 

Bloom: Troye Sivan
Han er ved at tage verden med storm med numre som “My My My”. Nu er han klar med det næste lækre pop-track i rækken, denne gang om blomster (omend symbolsk). YouTube-stjerne, skuespiller - Troye Sivan har været entertainer stort set hele sit liv, og hans navn er ikke til at undgå i musikverdenen.

For the Conflicted: MONTI
Den danske gruppe med den amerikanske lyd. De varmede op for Mac Miller sidste sommer på Train, og det giver rigtig god mening, når man hører den nye single. Fremtiden er lys for bandet med den internationale lyd, som kan opleves på Spot Festival næste uge.

ArrowThroughSkinOutOfBlueSkye: When Saints Go Machine, Killer Mike.
Bandet er gået sammen med Killer Mike fra Run The Jewels og har skabt et energifyldt og helt unikt samarbejde. Killer Mike åbner nummeret, der starter meget klassisk hiphoppet for at fade over i en moderne elektronisk autone-lyd. Der er lige vægt på rap, elektronisk og det instrumentale på dette nye udspil.

LÆS OGSÅ: MØ genbesøger barndommens Odense i ny video

21st Century Liability: Yungblud
Den unge, britiske og politisk bevidste rocker kørte GAFFA-Prisen showet over med sin optræden i februar og er siden da blevet booket til at spille på NorthSide og Tinderbox Festival. Det nye udspil indkapsler både den unge fyrs gåpåmod og samfundskritiske tilgang til musikken. “It’s all bollocks!”

Youth: Shawn Mendes, Khalid
To unge stjerneskud er gået sammen om en sentimental sang, der er en single fra Shawn Mendes' kommende album.

Accelerate: Christina Aguilera, Ty Dolla Sign, 2 Chainz
En dronning af pop vender tilbage! Om end vi kender hende bedst for sange som “Fighter”, der efterhånden har en håndfuld år på bagen, så beviser Aguilera på dette nye udspil, at hun stadig er med i spillet. Fusionen med de populære rappere rammer lige plet.

LÆS OGSÅ: Duoen bringer nærheden tilbage i en veden fyldt med larm (Rest In Beats)

That Feeling When: Dagny
Den norske sanger bag “Fool’s Gold” imponerer på dette nye udspil. En pige, der ifølge GAFFAs anmelder er indbegrebet af "pondus", når hun optræder live.

Body Count: Jessie Reyes
Stemmen bag Calvin Harris’ “Hard To Love” viser stor stil og charme med sin forførende stemme på eget udspil.

Watch: Travis Scott, Kanye West, Lil Uzi Vert
Kanyes albums skulle lande den kommende måned, og de første udspil fra den kommende Ye-fase er udgivet, her med Travis Scott. Denne gang runder Ye af med det måske bedste råd til din weekend: “Never trust a bartender that don’t drink, bitch.”

If It Feels Good (Then It Must Be): Leon Bridges
Der er nyt album ude fra den old-school sanger, der er gået i en poppet retning. Det kan du høre på denne nye sang fra albummet Good Thing.

LÆS OGSÅ: Reflekterende og blævrende (When Saints Go Machine)

Hunger: Florence + The Machine
Anden nye single fra det folkekære band, der 29. juni udgiver deres fjerde album High As Hope. Her synger Florence blandt andet om, hvordan hendes yngre selv plejede at sulte sig selv, fordi det var en sult hun forstod fremfor den mere metafysiske sult eller sulten efter kærlighed.

Babylon: Marwan
Den Aarhusianske hiphopper er tilbage. Det handler om hiphop dengang vs hiphop i dag, og hvordan alle efterhånden rapper ens.

It Hurts: Jenny Wilson
Hun er aktuel med sit roste album Exorcism, hvor hun har bearbejdet det svære emne voldtægt. En modig og stærk, svensk sangerinde.

Dirtbag: Pauline
Det er den kun 20-åriges første udspil på engelsk, siden hun startede med musikken allerede som 14-årig. Hendes debut-ep Tæppefald fra 2016 fik ros med sig, men nu har Pauline fundet sin egen lyd gennem samples fra verdenshittet “Teenage Dirtbag” af Wheatus. Vi glæder os til at høre mere fra Danmarks næste pophåb.

Jeg Badr:Xtra Naan
Den eksperimentelle, sjove, klamme og grænseoverskridende rapgruppe bag "Malk Mig" er tilbage med mere for sjov rap fra hylden. De udgiver ny ep den 8. juni.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA