x

DREW: Rock & Roll Pocahontas

DREW: Rock & Roll Pocahontas

Når man spørger kunstneren Drew om hendes fulde navn, får man følgende svar: ”Det er ikke sådan, at folk ikke må vide mit efternavn, jeg synes bare, at det er irrelevant”. Og sådan er Drew – bestemt og med ben i næsen.

GAFFA taler med den 27-årige sangerinde i det nye studiekompleks, Glass Management for nyligt har opført på Amager, og hvor Drew laver sin musik sammen producer og Dúné-medlem Ole Bjørn.

– Det er endelig blevet sådan, så man hænger ud heroppe, det er næsten for hyggeligt en gang imellem, griner Drew på syngende jysk, mens hun hvisker et glad ”hej!”, da en bekendt går forbi hende i studiet.

Fra Whitney til deep house til Drew

Drew er vokset op i Hvilsom – en lille by med 500 beboere tæt på Hobro i Nordjylland. Og, som Drew nævner, kåret til årets landsby i 1995! Morens side af familien er nomader med walisisk blod i årene, og Drew selv tilbragte fem år i Southampton i England. Når man spørger Drew, er hun dansk/walisisk. Men som hun selv siger:

– Altså, det er jo nok mest min mors familie, der ikke har kunnet sidde stille. Jeg handler som en nordjyde og er blevet voksen i Southampton. Og nu har jeg hjemme i København. Men de mørke øjne og det mørke hår, det er fra Wales.

Allerede som seksårig vidste Drew, hvad hun ville med sit liv:

­– Jeg hørte Whitney, og så vidste jeg det bare. Jeg skulle være popstjerne! Min mor var helt med, men min far grinede bare. Og det gjorde mine venner også, men det var bare sådan fuel to the fire, så var jeg bare sådan: ”fuck jer, nu skal jeg kraftedeme vise jer”!

Derfor begyndte Drew på den musikalske linje, da hun startede på gymnasiet. Og her fik hun sig en øjenåbner:

– Jeg havde bare stået nede i stalden og sunget Avril Lavigne og syntes selv, at jeg var vildt god. Og så var jeg pludselig ikke lige så god som de andre i min musikklasse. Der begyndte jeg at være mere målrettet, fortæller Drew.

"Jeg havde bare stået nede i stalden og sunget Avril Lavigne og syntes selv, at jeg var vildt god."

Efter gymnasiet flyttede Drew til England for at studere Urban Electronic Music på universitet. Her mødte hun tyske Philipp:

– Jeg mødte Philipp lige, da dubstep bare var the shit, men vi ville hellere lave sådan noget hipster deep house. Så det gjorde vi, fortæller Drew.

Sammen med Philipp Hill lavede Drew duoen DREWXHILL, som havde radioværten Pete Tong som fan og nåede at udgive to ep’er og spille shows i både England, Tyskland og på danske Culture Box. Og selvom Drew nød tiden i duoen, var der noget, hun manglede:

-- Det var som om, vi lå lidt mellem to stole, om vi skulle være dj’s eller spille live. Samtidig savnede jeg at synge og skrive og blev mere og mere optaget af at skrive sange, forklarer Drew.

Løsningen faldt naturligt, da Philipp flyttede til Berlin. I første omgang var Drew i tvivl om, om hun skulle flytte med, men København trak mere. Og som hun selv siger:

– Så flyttede Hill, og jeg fjernede X’et, og så var jeg bare Drew.

Drew. Bare Drew.

I København skrev og indspillede Drew nogle sange, mens hun spekulerede på, om hun skulle finde sig et ”voksenjob”, som hun kalder det, eller om hun skulle satse på musikken:

– På et tidspunkt var jeg bare sådan ”fuck det” og sendte min musik ud til alle, jeg kender. Det var helt shameless på sådan en intet-at-miste-måde, og så fik jeg helt vildt meget interesse retur, det var helt overvældende, siger Drew.

I februar udkom førstesinglen ”Keeping Up”, og andensinglen ”Hard to Love” blev udsendt i slutningen af april. Lyden er sjælfuld pop med elektroniske elementer, og sammenligningen med amerikanske Banks er ikke at fornægte. Og det gør ikke noget:

– Jeg bliver sammenlignet med Banks, og hun har også inspireret mig meget. Da hun kom ud, var det sådan she blew my fucking mind, som når man tager en kjole på, og den bare passer perfekt, fortæller Drew.

Hvornår der kommer en ep eller et album fra Drew, er ikke til at sige lige nu. Lige nu skriver hun bare en masse sange, og så har hun blandt andet turneret med Alex Vargas og Dúné. Det var på baggrund af turnéen med sidstnævnte, at betegnelsen ”Rock & Roll Pocahontas” kom til:

– Jeg kaldte mig for deres rock and roll-praktikant, og så passer det med Pocahontas på det visuelle ydre, når man ser mig, forklarer Drew slutteligt.

Hvem: Sangerinden Drew er 27 år gammel. Hun beskriver selv sin musik som ”et kærlighedsbarn imellem Banks og Taylor Swift med et strejf af Joan Baez”, og på den visuelle side kalder hun sig for ”en rock and roll Pocahontas”.

Hvad: Drew startede i elektroduoen DREWXHILL i England, men flyttede hjem til Danmark efter at have udgivet to ep’er og en række remixes. Hun har allerede udgivet singlerne ”Keeping Up” og ”Hard to Love” og turneret som opvarmning for Alex Vargas og Dúné.

Hvor: Drew er vokset op i Nordjylland, i en lillebitte flække med 500 beboere tæt på Hobro, der hedder Hvilsom. Som teenager boede hun i Southampton i fem år og bor nu i København.

Drew spiller lørdag under SPOT Festival klokken 15.30 på Aarhus Volume Scenen


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA